Optakt: Liverpool og Tottenham kæmper for en plads i Europa League

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Optakt: Liverpool og Tottenham kæmper for en plads i Europa League

Anfield danner rammen om opgøret mellem Liverpool og Tottenham.
Anfield danner rammen om opgøret mellem Liverpool og Tottenham.Profimedia
De to engelske mastodonter Liverpool og Tottenham prøver begge at redde sæsonen fra en stor skuffelse.

Der er masser på spil søndag, når Liverpool tager imod Tottenham på Anfield. Liverpool er så småt ved at komme op i top-6, mens Tottenham kæmper for at blive der. Det bliver en duel om pladsen i Europa Leagues gruppespil.

Indbyrdes opgør

Selvom Tottenham ligger over Liverpool i tabellen, så er der ikke meget, der taler for, at London-klubben kan tage en sejr med hjem. Tottenham har nemlig ikke slået Liverpool siden 2017. I mellemtiden har Liverpool vundet otte indbyrdes opgør, mens tre er endt uafgjort.

Sæsonens første møde mellem de to storklubber endte med en 2-1-sejr til Liverpool. Tottenhams dårlige statistik mod Liverpool bliver værre, når blikket rettet mod de indbyrdes kampe på Anfield. Her har Spurs nemlig ikke vundet siden 2011. Dengang vandt Tottenham 2-0 på mål af Rafael van der Vaart og Luka Modric.

Indbyrdes opgør
Indbyrdes opgørFlashscore

Form

Liverpool havde et katastrofalt efterår, hvor en placering langt fra toppen var meget overraskende for alle. Klubben har dog hentet 11 point i de seneste fem kampe, hvor det er blevet til sejre i de seneste tre. Selvom det har været tre sejre mod bundhold, så betyder det, at de nu er kravlet op på syvendepladsen og kan overhale Tottenham med en sejr.

Tottenham startede sæsonen ganske fint og var længe en del af top-4, som giver adgang til Champions League. London-klubben har dog været inde i en skidt stime, hvor nederlagene har hobet sig op og træner Cristian Stellini.

Klubmanden Ryan Mason har overtaget tøjlerne for nu, og måske det har givet noget gejst. I midtugen lavede de et flot comeback mod Manchester United efter at have været bagud 2-0 ved pausen. Et stærkt resultat, når man tænker på sidste weekends knusende 6-1-nederlag mod Newcastle.

Disse spillere skal du holde øje med

Der er en lysende stjerne i en ellers mørk Tottenham-tid. Den engelske angriber Harry Kane ligger nummer to på topscorerlisten i Premier League med 24 mål. Harry Kane skal igen finde storspillet frem, hvis Tottenham skal have en chance for at hente point i Liverpool.

Liverpools nye hollandske offensivspiller Cody Gakpo er for alvor ved at finde sine fødder i England. Indtil videre er det blevet til seks mål og en assist i 15 Premier League-kampe, hvor han flere gange ikke har huseret på sin favoritposition på venstrekanten.

Cody Gakpo
Cody GakpoProfimedia

Skader og karantæner 

Liverpool:

Stefan Bajcetic – skade

Roberto Firmimo – skade 

Naby Keita – tvivlsom 

Tottenham:

Rodrigo Bentancur – skade

Yves Bissouma – skade

Emerson Royal – skade

Hugo Lloris – skade

Ryan Sessegnon – skade