Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Optakt: Manchester United og Newcastle i direkte duel om Champions League-pladser

Manchester United kunne juble senest de to klubber mødte hinanden.
Manchester United kunne juble senest de to klubber mødte hinanden.Profimedia
Det er de vigtige Champions League-pladser, der er på højkant, når Manchester United drager nord på, hvor Newcastle venter.

Premier League er ganske uforudsigelig i denne sæson. Det er også tilfældet, når det handler om top-4, som giver adgang til Champions League, hvor der er kamp om særligt tredje- og fjerdepladsen. To af top-4-aspiranterne tørner sammen søndag eftermiddag, når Manchester United gæster St. James’ Park i Newcastle.

Indbyrdes opgør

Manchester United og Newcastle har mødt hinanden to gange tidligere i sæsonen. Tilbage i oktober spillede de to hold en jævnbyrdig kamp i Premier League, som endte 0-0 på Old Trafford. Wembley dannede rammen om de to klubbers seneste møde, som fandt sted i februar, hvor de to stærke hold spillede finale i Carabao Cuppen. Her viste Manchester United sig dog for stærke på Wembley og vandt finalen med 2-0 og kunne dermed løfte trofæet.

Det er da som regel også Manchester-klubben, der trækker sig sejrrigt ud af opgørene mod Newcastle. Faktisk skal vi helt tilbage til oktober 2019 for at finde seneste Newcastle-sejr mod Manchester United.

Indbyrdes opgør
Indbyrdes opgørFlashscore

Form 

Der er ikke meget, der skiller de to hold ad i tabellen. Manchester United ligger nummer tre med 50 point efter 26 kampe, mens Newcastle ligger nummer fem med 47 point i 26 kampe. En sejr til Newcastle vil derfor betyde, at de overhaler Manchester United grundet en bedre målscore.

Kigger man den seneste tids pointhøst, så Manchester United bedst. De Røde Djævle har hentet otte point i de seneste fem kampe, men de har dog ikke vundet i de sidste to runder, hvor det er blevet til en uafgjort mod bundproppen Southampton og et voldsomt 7-0-nederlag mod Liverpool.

Newcastle er kommet tilbage på sporet og har vundet de seneste to kampe efter to nederlag i træk til henholdsvis Liverpool og Manchester City. Derfor har det nordengelske hold nu hentet syv point i de seneste fem kampe. Det er da også uhyre sjældent, at Newcastle taber. Sammen med Arsenal er Newcastle det hold, der har tabt færrest kampe i sæsonen. Det er nemlig kun blevet til tre nederlag indtil videre.

Disse spillere skal du holde øje med 

Både Eddie Howe og resten af Newcastle må være begejstret for, at Alexander Isak er klar efter sin skade, og det tyder på, at han er i fuld vigør. Angriberen har lavet seks mål i ti Premier League-kampe for Newcastle, og han har lavet tre mål i de seneste to kampe. Derfor kommer der til at være fokus på den målfarlige svensker i dagens opgør.

Isak jubler efter scoring
Isak jubler efter scoringProfimedia

Hos Manchester United må de undvære flere store profiler, men det tyder på, at en af 2023’s helt store stjerner er klar søndag. Marcus Rashford har været småskadet og måtte sidder over i Englands to landskampe. Rashford har lavet mange mål i det nye år, men han har ikke scoret i Premier League siden 19. februar, og derfor vil han være sulten efter mål søndag eftermiddag.

Skader og karantæner

Newcastle:

Miguel Almiron – skadet

Ryan Fraser – skadet

Emil Krafth – skadet

Anthony Gordon – tvivlsom

Manchester United:

Casemiro – karantæne

Alejandro Garnacho – skade

Donny van de Beek – skade

Christian Eriksen – skade

Marcel Sabitzer – tvivlsom

Anthony Martial - tvivlsom

Du kan følge kampen her.