Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Pep Guardiola mener, at kritikere vil have Man City slettet fra jordens overflade

Guardiola langer ud efter Man Citys kritikere
Guardiola langer ud efter Man Citys kritikereOLI SCARFF / AFP
Manchester Citys manager Pep Guardiola (53) siger, at han føler, at kritikerne af Premier League-mestrene vil have klubben udslettet "fra jordens overflade" på grund af deres påståede overtrædelser af de økonomiske regler.

City, som har domineret engelsk fodbold siden Guardiolas ankomst i 2016, risikerer et stort pointfradrag eller endda at blive smidt ud af ligaen, hvis de bliver fundet skyldige i nogle eller alle 115 anklager vedrørende finansielle regler.

En længe ventet høring om de anklager, som Premier League rejste i februar 2023, begyndte endelig i starten af ugen.

Guardiola har tidligere hævdet, at nogle af klubbens rivaler håber at se dem blive fundet skyldige, og han synes ikke at være i tvivl om, at de forventer en hård straf.

Han bragte uopfordret sagen på bane forud for søndagens kamp mod Arsenal på Etihad Stadium, mens han talte om folks tendens til at kritisere isolerede dårlige præstationer for meget.

"I løbet af en sæson kan man sige: 'Åh, det var en dårlig sæson'," sagde Guardiola.

"Men for præstationer siger nogle mennesker: 'Åh, det er en skændsel, det er en katastrofe, det er uacceptabelt'. Nej, i løbet af 90 minutter er det en dårlig eftermiddag, hvor de var bedre.

"Men jeg vil sige - undskyld, jeg vil gerne forsvare min klub, især i disse moderne dage, hvor alle forventer, at vi ikke rykker ned, at vi forsvinder fra jordens overflade, fra verden - at vi har bedre eftermiddage end modstanderne. Det er derfor, vi vinder så meget."

City står over for 80 overtrædelser af de finansielle regler mellem 2009 og 2018, plus yderligere 35 for ikke at have samarbejdet med en Premier League-undersøgelse.

Klubben er anklaget for ikke at have givet nøjagtige økonomiske oplysninger, herunder indtægter fra sponsorer og lønoplysninger for ledere og spillere.

City har dog på det kraftigste nægtet enhver forseelse.