Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Pep Guardiola om søndagens titelchance: Den sidste kamp er den sværeste

Søndag kan City selv afgøre mesterskabet mod Chelsea.
Søndag kan City selv afgøre mesterskabet mod Chelsea.PAUL ELLIS/AFP
Manchester City, der er på jagt efter hele tre titler, kan sætte kryds i den første boks ved at vinde deres tredje Premier League-titel i træk i denne weekend i det, som Pep Guardiola sagde var den vigtigste og sværeste af de tre trofæer at vinde.

Manchester City kan vinde ligaen uden at spille, hvis Arsenal taber til Nottingham Forest på lørdag. Hvis ikke det sker, kan de hive trofæet i land selv ved at slå Chelsea på Etihad Stadium på søndag.

"Premier League er den vigtigste turnering, fordi den strækker sig over 10-11 måneder. Vi er heldige, at vi spiller hjemme med vores fans på stadion," sagde Guardiola på et pressemøde fredag.

"Den sidste kamp er den sværeste, fordi der er mange følelser. Vi ville ikke tilgive os selv, hvis vi blev distraheret."

Guardiola vil sandsynligvis ikke se Arsenals kamp.

"Det tror jeg ikke," sagde han.

"Vi har en kamp dagen efter. I mit sind vil jeg gerne tro, at vi SKAL vinde den for at blive mestre. At fejre det med vores fans på stadion ville være det bedste."

Det ville være let at blive distraheret, efter at City onsdag ødelagde det europæiske storhold Real Madrid med 4-0 og dermed vandt deres Champions League-semifinale med 5-1 sammenlagt.

De har to trofæer mere at spille for med både FA Cup-finalen mod Manchester United den 3. juni og Champions League-finalen en uge senere i Istanbul. En triumf i den europæiske turnering ville være deres første nogensinde.

Fredag blev Pep Guardiola spurgt, om hans hold var faldet til ro efter onsdag – til det svarede han:

"Faldet til ro? Det sværeste kommer nu. Tennisspillere siger, at det at serve for at vinde Wimbledon er det sværeste. På søndag kan vi selv afgøre det."

Solide på hjemmebane

City har vundet 11 Premier League-kampe i træk og er ubesejret på Etihad Stadium i 19 kampe i træk, men Guardiola sagde, at succesen skyldes, at man konsekvent har været i stand til at klare sig selv.

Han forventer ikke andet i denne weekend.

"Vi må ikke lade os distrahere. Vi vil ikke tilgive os selv. Vi skal fokusere på hver eneste kamp indtil slutningen af sæsonen for at slutte godt af...”

"Vi har gjort det mod Arsenal, Liverpool, United, de store hold på hjemmebane. Vi føler, at vi er stærke, selvsikre med vores publikum i ryggen."

Guardiola blev spurgt til en video, der viste midtbanespilleren Kevin De Bruyne råbe "Hold kæft!" til ham under onsdagens kamp.

"Situationen med Kevin elsker jeg. Vi råber ad hinanden. Jeg kan godt lide det. Nogle gange er det lidt fladt, jeg kan godt lide den energi," sagde Guardiola.

"Det er ikke første gang. Man ser det ikke, men han råber ad mig til træning.”

City har fire point ned til Arsenal på andenpladsen med en kamp i hånden.