Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

PL-bosser hylder valget af Tuchel, men efterlyser muligheder for engelske trænere

Englands nye manager Thomas Tuchel under sit pressemøde
Englands nye manager Thomas Tuchel under sit pressemødeAction Images via Reuters / Andrew Boyers
Flere Premier League-managers roser Thomas Tuchel (51) torsdag efter tyskerens udnævnelse til cheftræner for det engelske landshold, men de understreger samtidig behovet for muligheder på eliteniveau for engelske trænere.

Den tidligere Chelsea- og Bayern München-boss Thomas Tuchel er den første tysker, der bliver engelsk landstræner, og kun den tredje udlænding, der overtager ansvaret efter svenske Sven-Göran Eriksson og italienske Fabio Capello tidligere har stået i spidsen for de ambitiøse englændere.

Newcastle Uniteds Eddie Howe og Chelseas tidligere cheftræner Graham Potter var blandt dem, der blev sat i forbindelse med jobbet. I sidste ende blev det dog Champions League-vinderen Tuchel, der trak det længste strå.

"Jeg tror, at de fleste gerne ville have haft en engelsk træner, eller det er den generelle følelse, jeg får fra folk. Spillet bliver hele tiden mere varieret, og han har helt sikkert en baggrund, der berettiger ham til at få jobbet,"  siger Evertons træner Sean Dyche til til journalister.

"Jeg synes ikke, det er nedslående, jeg synes, det er en realitet for det moderne spil. Alle veje fører ikke derhen, hvor man ønsker det."

Dyche tilføjede, at han ikke mente, at han var den rette til at være engelsk landstræner, og sagde:

"Det er et enormt udfordrende job, som har ændret sig gennem årene. På et tidspunkt i karrieren vil man gerne se på det, men det er bestemt ikke det rigtige tidspunkt for mig."

"(Eddie Howe, red.) var helt sikkert en af dem, jeg kiggede på og tænkte, at man kunne overveje som den næste engelske landstræner."

Southampton-bossen Russell Martin, som er tidligere skotsk landsholdsspiller, fortæller, at der var en række trænere fra England, som var i stand til at udføre jobbet.

"Engelske managers - det er virkelig svært at få muligheden for at være manager i Premier League, medmindre man tager et hold med derop meget af tiden," lyder det fra Martin.

"Måske får engelske managers ikke nok anerkendelse, eller måske bliver de ikke anset for at være gode nok af de vigtigste personer... Med hensyn til, at (Thomas Tuchel, red) får jobbet, så synes jeg, at han er en fantastisk manager og vil gøre et rigtig godt stykke arbejde.

"Men jeg tror, det vil give anledning til en masse interessante diskussioner og samtaler, især i FA, fordi vi har et velrenommeret træneruddannelsessystem, som folk kommer langvejs fra for at tage, men vi kan ikke udpege nogen fra det."

Waliseren Steve Cooper, som er manager for Leicester City og tidligere har været træner for Englands U17-landshold, pegede på ansættelsen af hollænderen Sarina Wiegman til det engelske kvindelandshold og den engelske crickettræner for mænd, Brendon McCullum (New Zealand).

"De er strålende trænere," sagde Cooper.

"Måske er det en debat for sport generelt. Der vil altid være blandede meninger om det. Der vil altid være den debat, og jeg tror ikke, der er noget rigtigt eller forkert i den mening."

"Det er et strålende job, FA har udpeget en toptræner og en topassistent. Det bliver spændende at se, hvordan det går... Jeg tror virkelig på den britiske kultur, jeg tror på træneruddannelsen."