PL-optakt: Tottenham skal forsøge at rejse sig ovenpå nedsabling

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

PL-optakt: Tottenham skal forsøge at rejse sig ovenpå nedsabling

Der skal andre boller på suppen hos Tottenham
Der skal andre boller på suppen hos Tottenham Profimedia
Tottenham og Manchester United får torsdag aften en gylden mulighed for at ændre lidt i narrativerne omkring deres nuværende form. Alt er galt for tiden i Tottenham, mens det reelt kun er det skuffende Europa League-exit, der resultatmæssigt skurrer hos Manchester United.

Tottenham fyrede deres midlertidige manager Christian Stellini efter weekendens blamage mod Newcastle. Nu er det så op til klubbens tredje manager i denne sæson, Ryan Mason, at få sat en prop i og genetablere noget, der minder om værdighed hos Spurs.

Erik ten Hag ærgrer sig formentligt stadig over Sevilla-opgøret, men i forhold til Premier League, ligger Manchester United lunt i svinget, når snakken handler om kvalifikation til Champions League i næste sæson.

Form og indbyrdes opgør

Tottenham har tabt deres seneste to kampe, blandt andet 6-1 i Newcastle. Set over hele sæsonen har Tottenham dog vundet 11 ud af 16 hjemmekampe i Premier League, mens Manchester har tabt to ud af deres seneste tre udekampe i den hjemlige turnering. Seneste udekamp for The Red Devils endte dog med fuld gevinst mod Nottingham Forest.

Seneste fem indbyrdes møder
Seneste fem indbyrdes møderFlashscore

I det indbyrdes regnskab er det i den grad gæsterne, der har noget at hænge selvtilliden op på. Seneste hjemmesejr til Spurs faldt helt tilbage i januar måned 2018, hvor Tottenham vandt med 2-0. Målscorer for Tottenham til 1-0, var den nuværende United-spiller Christian Eriksen.

Holdet fra Lancashire har vundet de sidste fire indbyrdes kampe og vandt sæsonens første kamp i Premier League med 2-0 i midten af oktober.

Stats på sidste møde i Premier League
Stats på sidste møde i Premier LeagueOpta by Stats Perform

Hold øje med disse

Talismanen Harry Kane var den eneste, der tilnærmelsesvis kunne se sig selv i spejlet efter Newcastle-kampen. Det var da også anføreren, der satte Tottenhams enlige mål på tavlen. Som kaptajn for skuden hviler der et stort pres på ham nu. Endnu en ny manager, en trup uden selvtillid og ikke mindst genopretning af forholdet til de mange fans, der i øjeblikket ikke forstår, hvad der foregår i klubben. 

Kampens mulige profiler
Kampens mulige profilerOpta by Stats Perform, photo by Profimedia

I Manchester Uniteds seneste Premier League-udekamp mod Nottingham var det Antony der strålede klarest. Mål og assist blev det til for den 23-årige brasilianer, der for første gang i hans United-tid, har fået fuld spilletid i tre kampe i træk.

Den tidligere Ajax-spiller har ikke helt leveret på det niveau, de mange fans af klubben havde håbet på, men der er mulighed for at bygge videre på formen mod et ramt Spurs-mandskab.

Skader og karantæner

Rodrigo Bentancur, Yves Bissouma, Emerson Royal og Ryan Sessegnon er alle ude for hjemmeholdet, mens Hugo Lloris døjer med en muskelskade.

Gæsterne har også mange folk fraværende til kampen i London. Midtstopperne Raphael Varane og Lisandro Martinez er væk. Det samme er Alejandro Garnacho, samt flere andre med langtidsskader. Bruno Fernandes og Scott McTominay døjer med småskavanker op til kampen.