Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Racistisk bemærkning om medspiller kan komme til at koste dyrt for Tottenham-spiller

Tottenhams Bentancur er blevet sigtet af FA
Tottenhams Bentancur er blevet sigtet af FAProfimedia
Tottenhams midtbanespiller Rodrigo Bentancur (27) blev torsdag sigtet af det engelske fodbold forbund på grund af en bemærkning om holdkammeraten Son Heung-min (32) på uruguayansk tv.

Den uruguayanske landsholdsspiller blev i juni spurgt af værten på Canal 10-showet om en Spurs-spillers trøje, hvortil han svarede: "Sonny's? Det kunne også være Sonnys fætter, for de ser alle sammen ens ud."

Den britiske antidiskriminationsorganisation Kick It Out sagde, at den havde modtaget et "betydeligt antal" klager i forbindelse med kommentaren.

Bentancur undskyldte over for den sydkoreanske landsholdsspiller og Spurs-kaptajn, som sagde, at hans holdkammerat havde "begået en fejl".

Ifølge en udtalelse fra forbundet er Bentancur blevet anklaget for et påstået brud på reglerne i forbindelse med et medieinterview.

"Det påstås, at Tottenhams midtbanespiller har overtrådt FA's regel E3.1, da han handlede på en upassende måde og/eller brugte grove og/eller fornærmende ord og/eller bragte spillet i miskredit", hedder det i erklæringen.

"Det påstås endvidere, at dette udgør et 'forværret brud', som er defineret i FA's regel E3.2, da det omfattede en henvisning, enten udtrykkelig eller underforstået, til nationalitet og/eller race og/eller etnisk oprindelse."

Bentancur har indtil den 19. september til at komme med et svar på anklagen.

Den tidligere Manchester United-angriber Edinson Cavani blev tidligere udelukket i tre kampe og fik en bøde på 100.000 pund i 2020 for at bruge det spanske udtryk "negrito" (lille sort person) i et indlæg på de sociale medier.