Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Regista'en: Taktisk gennemgang af, hvad Dewsbury-Hall bringer til Chelsea

Dewsbury-Hall kan blive nøglen for Chelsea
Dewsbury-Hall kan blive nøglen for ChelseaChelsea/x.com
Chelsea har skrevet kontrakt med årets spiller i Leicester City, Kiernan Dewsbury-Hall, som sammen med manager Enzo Maresca skifter til det sydvestlige London.

Midtbanespilleren scorede 12 mål og lavede 15 assists i sidste sæson, hvor han ofte blev brugt på venstrekanten i en mere fremskudt rolle som nummer otte.

Men hvordan kan Dewsbury-Hall bruges i Chelsea, er han en nyttig signing for holdet, og hvad kan han tilføre holdet?

Kender systemet indgående 

Taktisk opdeling
Taktisk opdelingTribalfootball

Den første åbenlyse pointe ved købet af Dewsbury-Hall er, at han kommer fra Marescas Leicester-hold i sidste sæson, så han har allerede tilbragt en sæson under den italienske manager og lært hans system ud og ind.

Maresca sagde endda efter Dewsbury-Halls første preseason-kamp for The Blues:

"Udefra kan man i dette øjeblik se, at han taler et andet sprog end sine holdkammerater, fordi han ved præcis, hvad han skal gøre med og uden bolden."

Og det er derfor, at den 25-årige kan blive en stor gevinst for dette Chelsea-hold, da han tilfører holdet et element af intellekt, efterhånden, som de begynder at lære dette nye og komplekse system.

At have en spiller, der allerede ved, hvilke løb han skal tage uden bold, hvilke positioner han skal indtage for at skabe plads til andre, og hvilke pligter han har uden boldbesiddelse i presspillet, kan hjælpe Maresca med at finde sig til rette og gøre det lettere for andre at finde sig til rette.

Dynamik i de halve rum

Taktisk positionering
Taktisk positioneringTribalfootball

Dewsbury-Hall ville i boldbesiddelse operere i et af halvrummene som en nummer otte, der har til opgave at modtage bolden mellem linjerne og føre spillet fremad via sin løb- eller pasningsevne.

Et vigtigt aspekt af hans spil i sidste sæson var hans evne til at føre bolden frem og få Leicester op ad banen fra dybe områder. Han producerede 3,91 progressive afleveringer pr. 90, 1,46 vellykkede afleveringer pr. 90 og 2,57 afleveringer til den sidste tredjedel pr. 90.

Taktisk opstilling
Taktisk opstillingTribalfootball

Maresca vil ofte have en af sine ottere til at falde dybere, langs aksen af den ene midterforsvarer (Levi Colwill) og fløjspilleren (Christopher Nkunku) på dette billede.

Ved at falde ned i dette rum kan denne nummer otte ofte blive en +1 i boldbesiddelse, hvilket giver mulighed for en overbelastning i opbygningen og en måde at finde den ekstra mand på. Det giver så Dewsbury-Hall mulighed for at føre spillet videre fra dette område, føre bolden ind på den sidste tredjedel og sætte gang i angrebene.

Uselviske løb og masser af dynamik

Endelig fandt Dewsbury-Hall i Leicester en meget fin dynamik med fløjspilleren Stephy Mavididi. De fik en indbyrdes forståelse for, hvornår de skulle aflevere til hinanden, hvornår de skulle tage et uselvisk løb og skabe plads til den anden, og hvordan de kunne afløse hinanden effektivt i vigtige zoner.

Taktisk positionering
Taktisk positioneringTribalfootball

Det er en lignende dynamik, han kan opnå med dem, der spiller på venstrekanten for Chelsea i denne sæson, hvor Raheem Sterling, Mykhaylo Mudryk, Nkunku og nyindkøbet Pedro Neto alle er muligheder i denne rolle.

Som tidligere nævnt vil hans forståelse af systemet og evne til at tage uselviske løb for at skabe plads til andre på holdet være en uvurderlig faktor.

I sidste sæson trak Mavididi ofte ind i banen med sin højre fod for at komme tættere på feltet og aflevere eller afslutte. I disse scenarier ville Dewsbury-Hall tage et overlappende løb for at trække backen væk.

Angrebstaktik
AngrebstaktikTribalfootball

Han har også instinkterne til at løbe bagud og løbe "i lommen" mellem midterforsvarerne/en midterforsvarer og en midterforsvarer for igen enten at finde plads til et skud eller trække en forsvarer med sig og skabe plads til, at fløjspilleren kan skære ind i banen.

Hans evne til at modtage bolden både mellem linjerne og bagved dem understreges af hans fremragende modtagelsesstatistik med et gennemsnit på 7,48 modtagne progressive afleveringer pr. 90 og 4,06 berøringer i straffesparksfeltet pr. 90, hvilket viser, at han er villig til hele tiden at tage disse løb og være en trussel bagved forsvaret.

KONKLUSION

Afslutningsvis kan Dewsbury-Hall være Enzo Marescas ikke så hemmelige våben i hans start i Chelsea, idet han leverer en spiller, der kender alt det grundlæggende i hans system og dermed skabe et solidt fundament for andre til at præstere.

Hans forståelse vil få det bedste ud af andre og kan virkelig hjælpe venstrekanten med at komme i farligere positioner, hvilket igen kan hjælpe The Blues med at løse et andet problem ved at indgyde noget selvtillid i Mudryk, som ser ud til at have et desperat behov for et selvtillidsboost.

Fleksibilitet og tilpasningsevne er et andet stort plus ved Dewsbury-Halls underskrift, da han kan spille flere positioner (både venstre og højre side som nummer otte) og endda som dobbelt pivot-spiller, hvis der bliver brug for det. Det vil give Maresca mulighed for at ændre på sin opstilling for at være bedst muligt forberedt på visse modstandere.

Selv om Dewsbury-Hall til en pris af 270 mio. kroner måske kun er en nøglespiller til at starte med og bliver mere en trupspiller på lang sigt, når Chelseas bedste spillere vender tilbage og begynder at lære systemet at kende, er det et klogt træk, der giver tidlig struktur og en veluddannet trupspiller til holdet.