"Stockport Iniesta" satte ikke Foden forkert: Sænker Brentford med hattrick

Brentford - City
Brentford - CityProfimedia
Premier League-mestrene fra Manchester City var i mandagens sene kamp på besøg i Brentford, der som sædvanlig bød på et stabilt, dansk islæt, og som såmænd havde vundet de sidste to, indbyrdes opgør trods noget forskellige, indbyrdes vægtklasser. I hvert fald økonomisk.

Men trods en føring midt i første halvleg kunne de ikke stille noget op mod en Phil Foden i overdådigt spillehumør og en Kevin de Bruyne, der igen demonstrerede sit enorme værd for Pep Guardiolas hold. Foden lavede hattrick for City i 3-1- sejren blandt andet på baggrund af en assist af belgieren.

For City stillede både Erling Braut Haaland og netop den ligeledes skadesplagede Kevin de Bruyne op blandt de udvalgte 11, og det var en på alle måder potent City-opstilling, Thomas Frank på Brentfords bænk skulle søge at stække.

Startopstillingen
StartopstillingenFlashscore

Første halvleg blev udgjort af et totalbombardement af Brentford fra værternes side, men det var hjemmeholdet med både Mads Roerslev, Mathias Jensen og Christian Nørgaard fra start, der så ud til at holde føringen til pause.

Neal Maupay havde skaffet denne efter et meget britisk opspil, hvor bolden måske, måske ikke, blev snittet videre på et langt målspark af Ivan Toney inden Maupay derefter nemt kunne udplacere Ederson i Citys mål.

Men så udlignede Philip Foden på en kølig flugter efter en dårlig clearing fra et overbelastet Brentford-forsvar.

Det var Citys tiende afslutning inden for rammen, og de havde fået tilkendt 12 hjørnespark inden pausen, så der var lagt op til en strid omgang for Brentford i de sidste 45 minutter.

City lagde også ud med fortsat stor overvægt i boldbesiddelse, men helt rolige ved Brentfords kontraer var de ikke.

Efter 52 minutter var Foden dog igen velplaceret. de Bruyne sendte et kirurgisk indlæg ind i panden på ham, som han dirigerede i mål til en føring, lige på grænsen til offside.

Knap ti minutter efter fik Christian Nørgaard en glimrende chance for at udligne fra fri position midt i feltet, men Ruben Dias blokerede flot danskerens afslutning.

Brentford kom i det hele taget frem til fine chancer, men blandt andet den hjemvendte søn, Ivan Toney, forspildte en stor chance, som han helflugtede over rammen.

I den anden ende virkede Erling Braut Haaland ikke helt på toppen som måltrussel endnu efter sin længere skadespause.

I stedet gjorde den klejne nummer 47 fra Stockport, Phil Foden, sig selv til hattrickhelt, da han efter et par smukke ping-pong pasninger med netop Haaland gjorde det 3-1.

Mikkel Damsgaard kom på banen i stedet for Mathias Jensen i et forsøg på at afbøde faldet for Brentford, men pusten var så småt gået af deres ballon.

Kampstatistik
KampstatistikFlashscore

Ederson var involveret i en tvivlsom situation, da han buldrede ud i kanten af feltet og nedlagde både med- og modspillere, men blev ikke vurderet til at have begået noget strafbart.

Spillerbedømmelser
SpillerbedømmelserFlashscore

City havde nu Brentford godt snøret til, og de kørte sejren stille og roligt hjem. Et vigtigt resultat i forhold til at holde sig på linje med Liverpool og Arsenal, der ser ud til at være deres primære konkurrenter i denne sæson efter Arsenals sejr over Liverpool søndag.

Stillingen
StillingenFlashscore

Den holder de tre hold inden for en radius af to point fra hinanden på de tre første pladser i ligaen.