Stones afværger Arsenal-triumf på Etihad i overtiden

John Stones fejrer sin scoring dybt inde i anden halvlegs overtid
John Stones fejrer sin scoring dybt inde i anden halvlegs overtidCarl Recine / GETTY IMAGES EUROPE / Getty Images via AFP
John Stones udlignede i det 98. minut, da Manchester City reddede 2-2 mod 10 mand fra Arsenal på Etihad Stadium og bevarede deres ubesejrede hjemmebanestatistik i Premier League i hele 33 kampe.

Den mest afgørende kamp i nutidens engelske fodbold kræver, at de mest afgørende spillere træder i karakter, og hvem er bedre end Erling Haaland til at gøre den slags?

Savinho viste stort overblik og kontrol, da han trak ind i banen og lagde den til rette for nordmanden, som havde tempoet til at slå Gabriel Magalhaes og på listig vis sætte bolden ind ved David Rayas nærmeste stolpe.

Det var Haalands mål nummer 100 for klubben, og det var tæt på at blive udbygget få øjeblikke senere, da İlkay Gündogan ramte den nærmeste stolpe med et fremragende frispark.

Efter at have taget kontrol over begivenhederne begyndte det at gå ned ad bakke for værterne efter en skade til den vigtige midtbanespiller Rodri, som de er ubesejret med i ligaen siden februar 2023.

Efter hans udskiftning slog Arsenal næsten med det samme tilbage, da Gabriel Martinelli lagde den tilbage til Riccardo Calafiori, som markerede sin første start for klubben med et fantastisk venstrebensspark, der var uden for Edersons rækkevidde.

Gæsterne så ekstremt farlige ud derfra, og de tog til sidst føringen, da Gabriel stormede forbi Kyle Walker for at møde og heade Bukayo Sakas skarpe hjørnespark ind fra kort afstand.

Arsenals humør blev dog dæmpet betydeligt kort efter, da Leandro Trossard fik sit andet gule kort for at sparke bolden væk.

Statistik for kampen
Statistik for kampenOpta by StatsPerform

Det fik City til at gå amok efter genstarten, og de dominerede fuldstændig boldbesiddelsen, mens de bombarderede Rayas mål op med afslutninger. Spanieren var dog opgaven moden, da han kom ned og stoppede Haalands smæk af et hovedstød fra nært hold, inden han derefter fik afværget et kraftfuldt Josko Gvardiol-forsøg.

Et andet forsøg fra kroaten blev afværget ved nærmeste stolpe af Raya, men det var i sidste ende forgæves, da Stones kastede sig over returen fra et skud fra Mateo Kovacic og reddede en uafgjort i land under dramatiske omstændigheder i slutningen af kampen.

Pep Guardiola ville helt sikkert have håbet på mere, eftersom hans hold havde en mand i overtal i hele anden halvleg, men de bliver ikke desto mindre på førstepladsen og holdt fast i deres lange hjemmebanestatistik uden nederlag.

Arsenal bliver nødt til at lægge den bitre skuffelse over at have mistet føringen bag sig. Der er stadig 33 kampe tilbage, hvor de skal forsøge at vælte Citys fireårige greb om titlen.

Klik her for at se alle kampens statistikker.