Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Ten Hag: Medier spinder "eventyr og løgne" om Man Utds tilstand

Erik ten Hag har været udsat for intens kritik efter Man Utds dårlige sæsonstart.
Erik ten Hag har været udsat for intens kritik efter Man Utds dårlige sæsonstart.Carl Recine / GETTY IMAGES EUROPE / Getty Images via AFP
Erik ten Hag slog trodsigt ned på "eventyr og løgne" om sin Manchester United-fremtid, da den pressede manager insisterede på, at han ikke er i fare for at blive fyret.

Ten Hag menes at kæmpe for at redde sit job efter at have stået i spidsen for Uniteds værste start på en sæson i den bedste række siden 1989-90.

United ligger på 14. pladsen i Premier League inden lørdagens besøg af Brentford, hvis danske manager Thomas Frank er blevet sat i forbindelse med at erstatte hollænderen på Old Trafford.

Ten Hags hold har ikke vundet i de seneste fem kampe i alle turneringer og har kun vundet to gange i syv ligakampe i denne sæson.

Endnu et flop mod Brentford vil lægge yderligere pres på Ten Hag forud for en vanskelig uge med udekampe mod Jose Mourinhos Fenerbahce i Europa League og West Ham i Premier League.

Men den tidligere Ajax-boss er overbevist om, at han stadig har støtte fra Uniteds medejer Jim Ratcliffe og hans rådgivere.

"Støjen kommer kun fra nogle af jer i medierne, som skaber historier og eventyr og kommer med løgne," sagde Ten Hag til journalisterne fredag.

"Jeg fortalte det før pausen. Flere journalister troede nok ikke på mig, for jeg læser nyhederne."

"Men internt i klubben er der stille. Selvfølgelig diskuterer vi, at vi er utilfredse med den situation, vi befinder os i, og hvordan vi skal vende skuden, hvad der skal ske, og hvad strategien skal være for at vende skuden."

"Men i sidste ende er vi rolige, vi er fattede, vi bliver, hvor vi er, vi holder os til planen, og vi er meget overbeviste om, at vi vil gøre det til en succes."

'Et bjerg at bestige'

United sluttede på en kedelig ottendeplads i Premier League i sidste sæson, deres laveste slutplacering siden 1990, hvilket udløste en Ratcliffe-ledet intern undersøgelse af Ten Hags position.

Men den 54-årige skrev til sidst under på en ny kontrakt i et træk, der blev set som en tillidserklæring i slutningen af sæsonen.

Ten Hag vandt Liga Cuppen i sin første sæson for at afslutte Uniteds seksårige trofætørke, og i sidste sæson vandt han FA Cuppen i en chokerende finalesejr over Manchester City, som menes at have reddet hans job.

Men den hårdt prøvede Ten Hag kæmper igen for at undgå at blive fyret.

Uniteds inkonsekvente form i hans regeringstid viser ingen tegn på forbedring, og han erkendte, at det ikke ville blive let at komme tilbage til respektabilitet.

"Vi skal bestige et bjerg. Det er topfodbold, og nogle gange er man nødt til at møde udfordringer. Jeg er sikker på, at vi nok skal få succes, ligesom vi har gjort i de sidste to sæsoner ," sagde han.

"Nedenunder ser jeg gode ting og gode statistikker, som bekræfter, at vi er på rette vej. Men selvfølgelig lyver placeringen ikke. Vi er, hvor vi er, og det er ikke godt nok."

Den tidligere assistenttræner i Manchester United, Benni McCarthy, satte yderligere fokus på Ten Hag, da han for nylig sagde, at spillernes præstationer på træningsbanen ikke bliver gentaget i kampene.

Ten Hag indrømmede, at United har manglet skarphed i en periode med kun fem mål i syv ligakampe.

"Spillerne gjorde det godt. Vi vandt sidste sæson. Nogle gange præsterer spillerne generelt godt. Men vi er nødt til at begynde at score," sagde han.

"I den del skal vi blive bedre til at komme ind på den sidste tredjedel og ind i boksen. Nu skal vi tage det vigtigste skridt."