Tidligere OB'er netter i Tottenham-kollaps: Sætter tomålsføring over styr

Danny Welbeck fejrer, at han scorede Brightons tredje mål mod Tottenham.
Danny Welbeck fejrer, at han scorede Brightons tredje mål mod Tottenham.Bryn Lennon / GETTY IMAGES EUROPE / Getty Images via AFP
Efter en utrolig vending i anden halvleg vandt Brighton & Hove Albion søndag en 3-2 sejr i Premier League over Tottenham Hotspur og fik dermed vendt et efterslæb på to mål ved pausen hjemme på Amex Stadium.

Fabian Hürzeler fik stor kritik for den måde, hans hold lukkede fire mål ind mod Chelsea i deres seneste ligakamp, så det var måske overraskende at se Brightons høje linje blive udnyttet igen få sekunder efter kickoff, hvor Timo Werner løb ned ad venstre flanke, før hans tværpasning snævert undgik den glidende Brennan Johnson.

Brightons offsidefælde gjorde det godt for at fange Pedro Porro og nægte James Maddison hans mulige åbningsmål, men få øjeblikke senere timede Johnson sit løb perfekt og afsluttede første gang på Dominic Solankes fine aflevering og scorede for sjette Spurs-kamp i træk - den første spiller, der har gjort dette siden Harry Kane i 2019.

En positiv periode fra værterne fulgte kort efter, hvor Kaoru Mitoma sendte et indlæg med ydersiden af foden mod en glidende Danny Welbeck, som sendte sit forsøg langt over mål.

Statistik for kampen
Statistik for kampenOpta by StatsPerform

Den korte periode med opmuntring fik dog en brat ende for Seagulls, da de blev fanget i en omstilling, hvilket førte til, at et ret tamt Maddison-angreb fandt vej gennem hænderne på en skuffet Bart Verbruggen.

Brighton havde chancen for at få et mål tilbage, da Welbecks hovedstød gik lige forbi stolpen, men i virkeligheden kunne kampen have været afgjort kort før pausefløjtet, da Johnson skød over fra en snæver vinkel.

Siden starten af seneste sæson var der blevet scoret over 2,5 mål i 77 procent af Tottenhams kampe, og det så ud til at blive tilfældet igen, men få kunne have forudset, hvordan det ville udvikle sig.

Efter store perioder med dominans i første halvleg kom Spurs bagud i løbet af 21 minutter efter genstarten og indkasserede det første mål, da Destiny Udogie på uheldig vis missede en clearing, så den tidligere OB'er Yankuba Minteh kunne sparke bolden i mål fra tæt hold.

Mitoma havde været Brightons bedste spiller før pausen, og han lagde op til Georginio Rutter, der med et fladt skud bragte parterne på omgangshøjde.

Kaoru Mitoma kampstatistik
Kaoru Mitoma kampstatistikOpta by StatsPerform

Spurs var stadig i chok og blev overrumplet endnu en gang, da Seagulls på usandsynlig vis vendte kampen på hovedet, og Rutter gled for at holde bolden i spil og spillede Welbeck fri til et enkelt hovedstød.

Der var stadig over 20 minutter tilbage til at redde et resultat, der så ud til at være i hus for gæsterne, men Verbruggen var klar til at stoppe et lavt skud fra Udogie - Tottenhams sidste nævneværdige chance.

En katastrofal anden halvleg betyder, at nordlondonerne går glip af chancen for at vinde tre ligasejre i træk for første gang i dette kalenderår, og det dræner meget af den goodwill, de fik ud af deres eftertrykkelige 3-0-sejr på udebane over Manchester United i seneste runde.

I mellemtiden afslutter Brighton en stime på fire ligakampe uden sejr, hvilket bringer dem op på sjettepladsen i tabellen, to point over Tottenham på niendepladsen.