Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Trods intenst og dramatisk opgør: Arsenal-manager elsker fortsat Guardiola

Manchester City-manager Pep Guardiola arbejdede sammen med Arsenal-boss Mikel Arteta på Etihad.
Manchester City-manager Pep Guardiola arbejdede sammen med Arsenal-boss Mikel Arteta på Etihad.Martin Rickett/PA Images/Profimedia
Arsenal-manager Mikel Arteta fortæller, at han stadig "elsker" Manchester City-boss Pep Guardiola på trods af seneste weekends opgør i toppen af tabellen.

Mestrene havde brug for en udligning af John Stones dybt inde i overtiden for at slippe af sted med 2-2 mod 10 mand fra Arsenal på Etihad Stadium.

Artetas hold, der er blevet nummer to efter City i Premier League i de seneste to sæsoner, fik Leandro Trossard udvist lige før pausen.

The Gunners gjorde deres bedste for bevidst at forstyrre deres rivaler med tidsspilde og kyniske frispark i anden halvleg.

City havde svært ved at nedbryde Arsenal på trods af, at de dominerede boldbesiddelsen, hvilket fik Stones og holdkammeraten Bernardo Silva til at anklage nordlondonerne for at ty til fodboldens "mørke kunst."

Arteta, som arbejdede som Guardiolas assistent i City, før han blev Arsenal-manager, fastslår dog, at kontroverserne ikke ville komme i vejen for hans personlige forhold til sin spanske kollega.

"Jeg elsker ham, jeg respekterer ham, og jeg beundrer ham, hans hold og alt, hvad han gør," udtaler han fredag forud for sit holds kamp mod Leicester.

"Dette er en sport - én ting er vores profession, og den anden er vores personlige forhold."

"Hvis mit forhold skal tage skade, fordi vi spiller mod hinanden, og den ene spiller uafgjort eller den anden vinder, eller hvor mange gange vi har tabt, så ville jeg ikke tale med ham mere."

Arteta blev spurgt af journalister, om det var sværere at opretholde et venskab, når kampene mellem titelkandidaterne er så voldsomme.

"Det er ret enkelt - man skal ikke tage det personligt, det er en del af vores job," pointerer han.

"De ting, der virkelig betyder noget for dig, skal du sørge for at håndtere på den rigtige måde."

"Det forhold betyder meget for mig. Det er det samme med mange mennesker i deres stab og spillere, som jeg har tilbragt nogle meget vigtige år af mit liv sammen med."

Arsenal er ubesejret og ligger på fjerdepladsen i tabellen, to point efter City, som topper rækken efter fem kampe.

Arteta, hvis hold møder Paris Saint-Germain i Champions League næste uge, fortæller, at han er usikker på, om målmand David Raya bliver klar til at møde Leicester efter at have pådraget sig en skade mod City.

"Vi er nødt til at vente 24 timer for at se, om han ser godt ud eller ikke så godt," kommer det fra Arsenal-chefen.