United nedlægger Southampton i Eriksens første sæsonstart

United gør Saints' stime værre.
United gør Saints' stime værre.GLYN KIRK / AFP
Christian Eriksen var uvant med fra start, da Manchester United kom tilbage på sejrskurs mod Southampton.

Efter to nederlag i træk i Premier League kom Manchester United lørdag tilbage på sejrskurs, da holdet på udebane vandt 3-0 over Southampton.

Noget overraskende havde cheftræner Erik ten Hag fundet plads til Christian Eriksen i startopstillingen. Han blev efter 73 minutter skiftet ud til fordel for nyindkøbet Manuel Ugarte.

Kampstatistik
KampstatistikOpta by Stats Perform

Før kampen havde danskeren kun fået fem minutter på banen i sæsonen, men han viste sine kvaliteter frem allerede efter et kvarters spil.

Landsholdsspilleren sendte med en snedig aflevering bolden ind i et tomrum i det lille felt, hvor Joshua Zirkzee burde have bragt United foran.

I den modsatte ende af banen havde gæsternes Diogo Dalot i flere spilsekvenser i første halvleg svært ved at styre Tyler Dibling.

Efter en halv time gik det for alvor galt for den portugisiske back, der nedlagde den 18-årige englænder i feltet.

Andre Onana var årvågen på stregen og reddede det efterfølgende straffespark fra angriberen Cameron Archer.

Uniteds presspil sad ikke i skabet, og Southampton havde bolden mest, men efter 35 minutter var det alligevel gæsterne, som bragte sig foran.

På et hjørnespark afleverede Eriksen bolden kort til Bruno Fernandes, der løftede kuglen ind i feltet.

Her steg forsvarsspilleren Matthijs de Ligt til vejrs og headede bolden i netmaskerne.

Få minutter senere var det igen alt for nemt for United at udfordre værternes forsvar.

Marcus Rashford, der ikke havde scoret siden marts, sendte et giftigt spark afsted fra kanten af feltet, og med præcision sendte han bolden i mål via stolpen.

Hårdt ramt af modgangen kunne Southampton ikke finde samme gode takter frem efter pausen.

Selv med fire indskiftninger på samme tid kunne hjemmeholdet ikke stille noget op mod United, der virkede tilfreds med at være foran med to mål.

Værternes frustrationer kom for alvor til udtryk, da anfører Jack Stephens efter 79 minutter modtog et direkte rødt kort for en grov tackling på Alejandro Garnacho.

Argentineren kom på benene igen, og i sjette minuts tillægstid scorede han til slutresultatet 3-0.

Med sejren kravler United op i den bedste halvdel af tabellen, inden de resterende ni kampe i runden afvikles.

Southampton roder rundt i bunden med fire nederlag i lige så mange kampe.