Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Weekendens vindere og tabere: Leverkusen fortsætter sene sejre, målregn i Portugal

Vil Bayer Leverkusen endelig tabe i denne sæson i Bundesligaen?
Vil Bayer Leverkusen endelig tabe i denne sæson i Bundesligaen?Lars Baron / Getty Images via AFP
Bundesligaen vendte tilbage i weekenden, og nu er der igen fuld gang i Europas bedste ligaer. Lad os se på højde- og lavpunkterne fra hele verden med vores ugentlige vindere og tabere.

Vinder - Bayer Leverkusen

Sidste sæsons Bundesliga-mestre, Bayer Leverkusen, havde for vane at score sene mål på vej mod en ubesejret hjemmesæson og en plads i Europa League-finalen - den eneste turneringskamp, de tabte i 2023/24.

Og de startede den nye sæson på præcis samme måde fredag, hvor Florian Wirtz scorede i det 101. minut, da Bayer vandt 3-2 over Borussia Mönchengladbach i Bundesligaen. Wirtz, som også scorede i første halvleg, brændte sit sene straffespark, men var klar til at banke riposten i mål.

Spørgsmålet er, hvor længe Xabi Alonsos tropper kan fortsætte deres nærmest unaturligt sene sejre. Utroligt nok er de nu ubesejrede i 35 kampe i Bundesligaen.

Taber - Joshua Zirkzee

Fra helt til nul, Manchester Uniteds nye angriber Joshua Zirkzee kom ind og scorede sejrsmålet i sit holds åbningskamp i Premier League, men hans held slap op i lørdags mod Brighton.

Det så ud til, at Alejandro Garnacho havde scoret det afgørende mål til 2-1, men Zirkzees måske utilsigtede berøring i en offside-position gjorde, at scoringen hurtigt blev annulleret.

Brighton endte med at vinde kampen 2-1 takket være et mål fra Joao Pedro i det 95. minut. Sejren var Seagulls' anden i sæsonen. Brighton kunne dermed juble, mens United og Zirkzee blev bragt ned på jorden igen efter en opmuntrende start på sæsonen.

Følg Premier League med Flashscore.

Vinder - Galeno

Vi skal videre til Portugal, hvor FC Porto fortsatte deres perfekte start på sæsonen med en 2-0-sejr over Rio Ave. Porto er nu oppe på tre sejre ud af tre mulige med syv scoringer og ingen indkasserede mål.

Én mand har dog virkelig brilleret for Porto, og det er brasilianske Galeno, som har scoret i alle ligakampe indtil videre efter sine to mål i Portos Super Cup-sejr over Sporting.

Utroligt nok er Galenos tre ligamål alle kommet fra en forsvarsposition, idet den ellers traditionelle kant/angriber er blevet genopfundet som back i denne sæson. Hans sidste mål blev scoret efter blot 18 sekunder - det hurtigste mål, der nogensinde er scoret på Estadio do Dragao - og sikke en afslutning. 

Fra offensiv fløjspiller til back, har vi fået en omvendt Gareth Bale her?

Følg Liga Portugal med Flashscore.

Taber - Aston Villa

Aston Villa vandt to gange over Arsenal i sidste sæson på vej mod en top fire-placering og Champions League-kvalifikation under Unai Emery. Forud for holdenes første kamp i den nye sæson lørdag satte de deres Europa Cup-trofæ fra 1982 op i tunnelen som en lille påmindelse om, hvilket hold der har gjort det bedst i de internationale turneringer.

Men Mikel Artetas hold scorede to mål i anden halvleg og lukkede munden på de trofaste tilskuere på Villa Park og tog tilbage til London med en 2-0-sejr og håneretten.

Vinder - Viktor Gyokeres

Vi gav lidt kærlighed til FC Porto ovenfor, men de er ikke det eneste formstærke hold i Portugal, og Galeno er heller ikke den eneste formstærke spiller.

De forsvarende mestre fra Sporting har også startet den nye sæson med tre sejre ud af tre mulige og har allerede scoret 14 mål.

I fredags gav et hattrick af Viktor Gyokeres dem en 5-0-sejr over Farense. Den store svensker scorede også to gange i 6-1-sejren over Nacional i runden før og en gang i sæsonpremieren.

Gyokeres scorede hattrick mod Farense
Gyokeres scorede hattrick mod FarenseOpta by StatsPerform / Profimedia

Seks mål i tre kampe er ikke noget dårligt udbytte for en mand, der scorede 29 mål i ligaen i sidste sæson. Hvad skete der med det stpre skifte? Med et par dage tilbage af transfervinduet kan der muligvis komme et sent bud på den dødbringende målmaskine.

Taber - Luis Rioja

Luis Rioja elsker bare at tabe i Vigo. Efter at have startet sæsonen som Alaves-spiller led angriberen et 2-1-nederlag på Estadio de Balaidos med den baskiske klub i første runde af LaLiga.

Rioja skifterde efterfølgende til Valencia, og gæt, hvilket hold der ventede i hans første kamp som Valencia-spiller? Det er rigtigt, Celta Vigo på udebane igen.

I fredags tabte Rioja 3-1 til Vigo, og man kan godt forstå, at han ikke har lyst til at tage til Vigo igen lige foreløbig. Rioja har aldrig vundet en kamp på Balaidos.

Følg med i kampene fra LaLiga her.

Forfatter
ForfatterFlashscore