Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Wolverhampton og Tottenham afprøver bodycams i opvarmningen lørdag

Wolves - Tottenham.
Wolves - Tottenham.DARREN STAPLES/AFP
Tottenhams tur til Wolverhampton vil have en lidt anderledes optakt end normalt. Nogle af spillerne vil nemlig for første gang bære bodycams.

Bodycams vil blive afprøvet for første gang i Premier League, hvor spillerne bærer dem under opvarmningen i denne weekend. TNT Sports håber, at dette vil være starten på en ny og unik oplevelse for fans.

Første gang i engelsk fodbold

Forud for kampen mellem Wolverhampton og Tottenham lørdag vil en spiller fra hvert hold bære et bodycam under opvarmningen på Molineux, efter at TNT Sports og Premier League indgik et historisk partnerskab.

I løbet af sommeren afprøvede Aston Villa og Newcastle kropskameraer under en demonstrationskamp i USA, men brugen af dem på Molineux Stadium er den første på en Premier League-bane, hvilket giver fansene et hidtil uset indblik i en spillers rutine før kampen.

IFAB's regler tillader ikke, at teknologien bruges i betydningsfulde kampe, men TNT Sports håber, at lørdagens opvarmningstest vil give seerne et unikt perspektiv med billeder, der øjeblikkeligt uploades fra spillerens kropskamera.

Sådan fungerer bodycams

MindFly, det israelske firma bag kropskameraerne, har skabt et stabiliserende kropskamera med kunstig intelligens, som er fastgjort til en "ultralet" vest, uden at det påvirker spillerens præstation.

Ved at optage vidvinklen af banen ved hjælp af kunstig intelligens, er alt fokuseret på handlingen. Kropskameraet integrerer avanceret SteadiCam-teknologi til jævn filmoptagelse, perfekt til udsendelser på tv.

"At finde nye måder at bringe vores fans tættere på handlingen på banen er et vigtigt mål for os," siger Rachael Nightingale, Premier Leagues direktør for mediedrift og innovation.

Sky Sports brugte kropskameraer fra et andet system i situationer før kampen ved to lejligheder i sidste sæson, den ene involverede Brentford i en kamp mod Bournemouth og den anden involverede Brighton i deres møde med Manchester United.

Følg Wolverhampton-Tottenham på Flashscore