Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Brøndby-profils tidligere klub mister sin pro-licens efter økonomiske problemer

Vitesse-fans fejrer et mål
Vitesse-fans fejrer et målAFP
De hollandske fodboldadministratorer tilbagekaldte tirsdag den professionelle licens for den kriseramte Eredivisieklub Vitesse med henvisning til økonomiske mangler, herunder manglende evne til at fremlægge et afbalanceret budget. Brøndbystopperen Jacob Rasmussen, der også er i periferien af det danske landshold, spillede i Vitesse fra 2020 til 2022.

Beslutningen er det seneste slag mod den 132 år gamle Arnhem-klub, som i sidste måned rykkede ud af den bedste hollandske fodboldrække efter mere end tre årtier.

"KNVB's uafhængige licensudvalg har tilbagekaldt licensen til fodboldklubben Vitesse pr. 9. juli," siger det hollandske fodboldforbund i en udtalelse.

"Manglen på en bankkonto, manglen på en revisor og det faktum, at der ikke kunne fremlægges et afbalanceret budget, gør det umuligt at fortsætte Vitesses licens for sæsonen 2024-2025," sagde KNVB.

KNVB's beslutning kom dog ikke som en overraskelse, da Vitesse havde kæmpet økonomisk i flere måneder, ifølge hollandske medier.

"Gang på gang fik klubben en udsættelse, men nu er der kommet en dom fra Zeist," sagde avisen Algemeen Dagblad med henvisning til KNVB's hovedkvarter.

Ledelsen i Vitesse siger dog, at de i øjeblikket forhandler om en aftale med den hollandske forretningsmand Guus Franke, som med sit schweizisk baserede private equity-selskab Axiom, er den mest sandsynlige kandidat til at blive klubbens nye ejer.

Klubben har en gæld på mindst 14,3 millioner euro (107 millioner kroner) som følge af et mislykket overtagelsestilbud fra en amerikansk investor, skriver tabloidavisen De Telegraaf.

Avisen skriver også er det fra forbundets side foreligger en række krav i forhold til klubbens ledelsesstruktur, hvis Vitesse skal have sin godkendelse tilbage. Både forbundet og licensudvalget skal give deres godkendelse i sidste ende.

Udover Jacob Rasmussen har Vitesse tidligere haft flere danske spillere på lønningslisten. Senest var den nuværende Lyngby-spiller Nikolaj Baden tilknyttet klubben. Tidligere har spillere som Anders Due, Mads Junker og Michael Tørnes repræsenteret Vitesse.