Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Endnu en Ajax-kamp aflyst på grund af politistrejke i Holland

Hollandsk politi har kæmpet for bedre vilkår for tidlig pensionering siden maj.
Hollandsk politi har kæmpet for bedre vilkår for tidlig pensionering siden maj.Michel van Bergen/ANP MAG/ANP via AFP
Endnu en hollandsk ligakamp med deltagelse af Ajax Amsterdam er blevet aflyst på grund af en truende strejke blandt politiet i Holland, oplyste klubben sent mandag.

Søndagens Eredivisie-kamp mellem Ajax og Utrecht på Johan Cruyff Arena vil ikke finde sted på grund af sikkerhedsproblemer, besluttede byens myndigheder mandag.

"Sikkerheden for spillerne, tilhængerne og den offentlige orden i byen kan ikke garanteres uden politiets vigtige indsats," sagde Amsterdam kommune.

Muligheden for at spille bag lukkede døre var også blevet diskuteret.

"Men selv da er risikoen for uroligheder og usikre situationer for stor og det vil være uansvarligt at spille kampen uden mulig politiindsættelse," står der i erklæringen fra byen.

Ajax har kun spillet to kampe i ligaen indtil videre
Ajax har kun spillet to kampe i ligaen indtil videreFlashscore

Ajax siger, at de er skuffede, fordi de mener, at kampen også kunne have fundet sted uden politiet "med yderligere foranstaltninger og gode aftaler mellem begge klubber og tilhængere."

Ajax' hollandske 'Klassieker' på udebane mod Feyenoord den 1. september blev forbudt af Rotterdam kommune på grund af en planlagt politistrejke.

Det hollandske politi har ført kampagne for bedre førtidspensionsvilkår siden maj ved at udstede færre bøder, lukke politistationer for offentligheden og organisere støjende protester med deres sirener.

De hsr meddelt, at der ikke ville være nogen polititilstedeværelse ved kampen mellem Ajax og Utrecht, som i sidste sæson var præget af sammenstød mellem rivaliserende tilhængere.

Politiforbundet siger, at strejkerne vil fortsætte, hvis der ikke er tilstrækkelig udsigt til et gennembrud i striden om førtidspensionering.