Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Vildt rygte: Vinicius Jr. angiveligt åben for saudiarabisk milliard-tilbud

Kunne Vinicius Jr blive fristet til at forlade Real Madrid?
Kunne Vinicius Jr blive fristet til at forlade Real Madrid?AFP
Real Madrids og Brasiliens angriber Vinicius Jr. er åben over for et tilbud på mere end en milliard euro fra Saudi-Arabien, sagde kilder tæt på spilleren til Reuters mandag.

Vinicius blev kontaktet af embedsmænd fra Saudi Public Investment Fund (PIF) for at høre, om han var interesseret i at skifte til Saudi Pro League (SPL) på en femårig kontrakt til en fast værdi af omkring 1,5 miliard kroner pr. sæson plus bonusser.

Pakken ville også omfatte en separat 10-årig kontrakt om at blive ambassadør for verdensmesterskabet i 2034, som skal afholdes i landet, men disse vilkår og økonomiske tal er endnu ikke diskuteret.

Selv om der endnu ikke er kommet et officielt, formelt tilbud, har Vinicius ikke afvist skiftet og givet PIF tilladelse til at henvende sig til Real Madrid.

På trods af at han er "glad og motiveret" i den spanske hovedstad, mener Vinicius og hans repræsentanter, at et lukrativt tilbud som dette skal studeres nøje.

En anden kilde tæt på spilleren sagde, at Real ikke har vist nogen interesse i at forhandle om et skifte, og fremhævede spillerens frikøbsklausul på 7,5 milliarder kroner.

Real Madrid og PIF reagerede ikke på anmodninger om kommentarer.

Kongeriget Saudi-Arabien er besat af at blive taget alvorligt som en fodboldmagt og har annonceret et investerings- og privatiseringsprojekt for sportsklubber, hvor PIF overtager 75 % af kapitalen i landets fire største klubber: Al Ahli, Al Ittihad, Al Hilal og Al Nassr.

Den største saudiske transfer kom fra landets mest succesfulde klub, Al Hilal, som har brugt 670 millioner euro kroner at købe angriberen Neymar fra Paris St Germain.

Med Karim Benzema i Al Ittihad og Cristiano Ronaldo i Al Nassr forsøgte PIF at overtale den franske anfører Kylian Mbappe til at være det store navn, som Al Ahli stadig manglede sidste år.

Angriberen afviste dog Saudi-Arabiens lukrative tilbud og sluttede sig til Real Madrid i juni.

Tilbuddet til Vinicius ligner efter alt at dømme Mbappe-tilbuddet. Brasilianeren skulle slutte sig til Al Ahli, hvor han skulle spille sammen med de tidligere Premier League-spillere Riyad Mahrez og Roberto Firmino.

Vinicius, som har kontrakt indtil 2027 efter at have underskrevet en forlængelse i 2022, er kandidat til at vinde Ballon d'Or-prisen for verdens bedste spiller efter at have hjulpet Real til Champions League og LaLiga double i sidste sæson.