Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Antonio Conte ny cheftræner for Lindstrøm i Napoli: Får en treårig aftale

Opdateret
Antonio Conte var sidst manager for Tottenham Hotspur
Antonio Conte var sidst manager for Tottenham HotspurAFP
Antonio Conte (54) har underskrevet en kontrakt, der løber frem til 2027, med Napoli, som sluttede på en skuffende 10. plads i sidste sæsons Serie A.

Italieneren stod senest i spidsen for Tottenham Hotspur mellem 2021 og 2023 og har også stået i spidsen for Juventus, Chelsea og Inter samt det italienske landshold.

"Napoli er et sted af global betydning. Jeg er glad og begejstret ved tanken om at sidde på Napoli-bænken," siger Conte i en udtalelse.

"Jeg kan i hvert fald love én ting: Jeg vil gøre mit yderste for at få holdet og klubben til at vokse. Mit team og jegs engagement vil være totalt."

I 2022/23 blev SSC Napoli sensationelt italienske mestre. Den tredje Scudetto i klubbens historie blev dog straks efterfulgt af et stort chok: Den succesrige træner Luciano Spalleti forlod napolitanerne for at overtage posten som Italiens landsholdstræner.

Rudi Garcia efterfulgte Spalletti, men havde kun lidt støtte fra den magtfulde klubchef Aurelio de Laurentiis. Franskmanden blev derefter fyret i november og blev efterfulgt af den 62-årige italiener Walter Mazzarri.

Men også denne beslutning viste sig at være en skuffelse. Efter en række skuffende resultater blev Mazzarri midlertidigt erstattet af Francesco Calzona i februar - selv om Spallettis tidligere assistenttræner også stod i spidsen for det slovakiske landshold på samme tid.   

I sidste ende sluttede Napoli kun sæsonen 2023/24 på en tiendeplads. Dermed gik de klart glip af at kvalificere sig til de europæiske turneringer. Antonio Conte er nu klar til at føre de tredobbelte mestre tilbage til succes.