Buffon betalte for eksamensbevis: ”Jeg ville ikke gøre det igen”

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Buffon betalte for eksamensbevis: ”Jeg ville ikke gøre det igen”

Gianluigi Buffon trækker nok engang kontroversielle overskrifter.
Gianluigi Buffon trækker nok engang kontroversielle overskrifter.Profimedia
Ifølge et interview med italienske La Repubblica indrømmer den 46-årige målmandslegende Gianluigi Buffon nu, at han som 18-årige betalte bestikkelse for at få sig et afgangsbevis i gymnasiet. Buffon selv mener dog blot, at der er tale om en uperfekthed, der gør ham mere menneskelig.

Et godt gammeldags mediestormvejr er ikke nogen ukendt størrelse for den italienske målmandslegende Gianluigi Buffon. Den 46-årige forhenværende Parma-, Juventus- og PSG-stjerne har i løbet af karrieren flere gange været involveret i kontroverser.

Han er blandt andet tidligere blevet anklaget for at have fascistiske og nynazistiske holdninger, og har flere gange også været i vælten for ekstremt kritiske udtalelser om dommerpræstation i løbet af karrieren. Nu er den så gal igen.

For ifølge den italienske avis La Repubblica indrømmer Buffon nu, at han som 18-årige betalte bestikkelse i bytte for et afgangsbevis i gymnasiet.

Noget han ifølge Gazzetta dello Sport aldrig før har indrømmet, selvom Buffon i 2000 ligeledes blev straffet for at have fabrikeret et eksamensbevis i regnskab for at kunne indskrive sig på jurastudiet på Parmas universitet.

”Jeg har begået mange fejl, især da jeg var ung. Hvad jeg er mindst stolt af, er at jeg købte mig til et afgangsbevis. Jeg ville ikke gøre det igen, for der er en eftersmag af ukorrekthed og genvej, og jeg har aldrig været en, der tog genveje,” kommer det fra Buffon ifølge La Repubblica.

”Jeg kan godt lide at forestille mig, at mine uperfektheder gør mig mere menneskelig og bringer mig tættere på folket,” fortsætter den italienske målmandslegende.

Buffon indstillede i sommeren 2023 karrieren efter 1.151 førsteholdskampe i løbet af sin tid mellem stængerne, flest for Juventus FC, hvor Buffon i 2006 ligeledes oplevede at blive tvangsnedrykket, da den italienske storklub var involveret i den såkaldte Calciopoli-skandale.

Foruden en lang række italienske mesterskaber nåede Buffon også at vinde den franske liga med Paris Saint-Germain, ligesom han i 2006 naturligvis vogtede buret, da Italien blev verdensmestre efter straffesparkskonkurrence mod Frankrig.