Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Den tidligere Barcelona-spiller Paulinho stopper karrieren: "Velsignet og privilegeret"

Paulinho går på pension i en alder af 36 år.
Paulinho går på pension i en alder af 36 år.Profimedia
Corinthians-stjernen Paulinho har annonceret sit karrierestop i en følelsesladet video på de sociale medier, som blev lagt op søndag morgen.

"Det her er svært. Mit navn er José Paulo Bezerra Maciel Júnior, jeg er 36 år gammel og tidligere spiller. Jeg er en velsignet og privilegeret fyr. Jeg fløj gennem min karriere i løbet af de 30 år, jeg var i fodboldverden. Mit hjem, som jeg kalder det. Banen var mit hjem," Sådan starter Paulinho i en video om sit karrierestop på sociale medier.

Paulinhos sidste klub var Corinthians, hvor han tidligere har skrevet historie ved at vinde Copa Libertadores og VM for klubhold i 2012. Han spillede også en nøglerolle i at vinde Brasileirao i 2011 og Paulistao i 2013. I alt spillede han 212 kampe, scorede 40 mål og leverede 13 assists i Corinthians-trøjen.

Paulinho hædret af Corinthians efter at have forladt klubben
Paulinho hædret af Corinthians efter at have forladt klubbenProfimedia

Den tidligere midtbanespiller spillede sin sidste kamp i maj mod Racing fra Uruguay i Copa Sudamericana og blev hædret på Neo Química Arena. Han kom ind i anden halvleg, overtog anførerbindet og blev hyldet af fansene på lægterne. Efter slutfløjtet blev han tiljublet af sine holdkammerater.

"Jeg kunne mærke, at det ville blive min sidste kamp. Med 45.000 Corinthians-fans i ryggen, kunne jeg ikke have ønsket mig en bedre afslutning."

Efter at have brilleret i Brasilien mellem 2010 og 2013 fortsatte Paulinho sin karriere i udlandet. I 56 kampe på landsholdet scorede han 13 mål, spillede ved VM i 2014 og 2018 og vandt Confederations Cup i 2013.

"Stoltheden over at have repræsenteret mit land og høre en træner fortælle hele verden: 'Paulinho skal med til VM'; der er ikke noget, der slår det. Det gør mig stolt og taknemmelig," siger den nu tidligere spiller.

Hans første udenlandske klub var Tottenham. På to år i England spillede han 67 kampe og scorede et dusin mål. Derefter tog han til Barcelona i 2017/18 og fik sin første og eneste oplevelse i Spanien - han vandt LaLiga og Copa del Rey og scorede ni mål i 49 kampe.

Paulinho spillede to verdensmesterskaber med Seleção
Paulinho spillede to verdensmesterskaber med SeleçãoShaun Botterill / GETTY IMAGES EUROPE / Getty Images via AFP

Det udenlandske hold, han spillede mest for, var dog Guangzhou Evergrande med 172 optrædener og 74 mål, hvor han vandt fire kinesiske Super League-titler og en asiatisk Champions League.

Næste skridt

Paulinho forlader dog ikke fodboldverden. Den tidligere landsholdsspiller har dog store ambitioner om at komme til at føre sit hjemland til slutrunder som træner.

Hans største drøm er: "At repræsentere mit land igen, at spille endnu et VM og Champions League, men nu som træner. Jeg er nødt til at studere, arbejde hårdt og forstå en masse for at kunne nå alle disse mål," fortæller han.