Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Drama omkring Victor Osimhen: Stjerneangriber droppet fra Napoli-truppen

Victor Osimhen (t.h.) kommer ikke på banen for Napoli og træner Antonio Conte (t.v.) foreløbig.
Victor Osimhen (t.h.) kommer ikke på banen for Napoli og træner Antonio Conte (t.v.) foreløbig.Profimedia
Victor Osimhen spiller efter al sandsynlighed ikke længere for SSC Napoli i denne sæson - selv om han har en kontrakt med den italienske klub frem til sommeren 2026. Forholdet mellem klubben og spilleren er blevet mærkbart køligere efter hårde transferforhandlinger.

Da SSC Napoli i 2022/23 fejrede den tredje Scudetto i klubbens historie, var Victor Osimhen den store stjerne. Hans billede var overalt og prydede prominente steder i den historiske bymidte, og trøjen med nummer 9 på ryggen blev en storsælger. Han har scoret i alt 65 mål i den italienske Serie A, 26 af dem i løbet af den fantastiske mesterskabssæson.

Godt halvandet år senere betragtes Osimhen dog som "persona non grata" i Napoli. Lørdag rapporterer transfereksperten Fabrizio Romano, at den 25-årige angriber er blevet udeladt af ligatruppen for resten af sæsonen.

Ingen transfer til Al-Hilal

Bare et par timer tidligere var en kæmpetransfer til Saudi-Arabien gået i vasken. Efter en hård kamp er  forholdet, som allerede var kølnet betydeligt, sat på en reel prøve.

Osimhen er vred: Napoli viste sig at være en ekstremt stædig forhandlingspartner. Det er ikke tilfældigt, at en aftale med Al-Hilal først blev indgået på deadline day. Italienerne tøvede længe, før de gik med til en aftale i et forsøg på at presse transfersummen op.

Et risikabelt foretagende, som motiverede den saudiske 1. divisionsklub til at lede efter en passende erstatning - som til sidst blev fundet i Ivan Toney fra Brentford FC. Og fordi tiden er afgørende på deadline day, blev Osimphens planlagte skifte til Chelsea heller ikke til noget.

Dugen er skåret i to

SSC Napoli er på sin side irriteret over Osimhens agenters opførsel. Klubchef Aurelio de Laurentiis havde kategorisk udelukket et salg i lang tid. Han signalerede, at han kun ville være åben for forhandlinger, hvis der kom et tilbud på langt over 750 millioner kroner.

Forventninger, som de interesserede parter ikke var villige til at opfylde. Osimhens ledelse søgte derfor en konfrontation med klubbens ledelse og forsøgte at gennemtvinge en transfer på trods af, at han har kontrakt til 2026. En adfærd, der blev opfattet som respektløs og har ført til et brud med den sportslige ledelse.

Indtil videre er Victor Osimhen forvist til tribunen. Afrikaneren må derfor vente længe på en betydende kamp i 2024/25. Et skifte til Saudi-Arabien er teoretisk muligt, da transfervinduet der først lukker på mandag. Men hvis der ikke kan findes en køber, er en forsoning mellem klub og spiller den eneste måde at afværge den størst mulige skade for alle involverede parter.

Læs alt om Napoli vs. Parma