Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Efter kæmpe gældskaos: Inters CEO Giuseppe Marotta overtager posten som præsident

Inters administrerende direktør Giuseppe Marotta
Inters administrerende direktør Giuseppe MarottaProfimedia
Inter Milans sportsdirektør Giuseppe Marotta overtager tirsdag posten som Serie A-mestrenes nye præsident efter at være blevet foreslået af den italienske klubs nye amerikanske ejere Oaktree.

Marotta som anses for at være arkitekten bag Inters nylige tilbagevenden til fodboldens top, vil erstatte den afgående præsident Steven Zhang efter et aktionærmøde i Milano senere tirsdag, hvor der også vil blive udpeget en ny bestyrelse.

Oaktree overtog kontrollen med Inter i sidste måned, få dage efter at klubben officielt blev kronet som Italiens konger for 20. gang, da de tidligere ejere, Suning, ikke kunne tilbagebetale et treårigt lån, som udløb på 395 millioner euro (3,9 mia. kroner).

"Jeg vil gerne takke Oaktree for den tillid, de har vist ved at give mig denne mulighed for at arbejde sammen med dem og bestyrelsen" , siger Marotta i en udtalelse.

"Denne udnævnelse er en anerkendelse af det fantastiske arbejde, som de mange mennesker, der har drevet klubben i løbet af de sidste tre år, har udført."

Marotta kom til Inter i 2018 som chef for fodboldoperationer under Suning og Zhang.

Siden da har Inter vundet to Serie A-titler, to italienske pokalturneringer, tre italienske supercuper, og nået finalen i både Champions League og Europa League.

Den 67-årige har tidligere været administrerende direktør i Juventus i otte trofæfyldte år.