Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Fra midtstopper til bomber: Tidligere Serie A-profil debuterer med fem mål i barndomsklub

Andreas Würtz Adamsen
Kostas Manolas sikrede i 2018 AS Roma et sensationelt comeback mod FC Barcelona i Champions League.
Kostas Manolas sikrede i 2018 AS Roma et sensationelt comeback mod FC Barcelona i Champions League.RICCARDO ANTIMIANI/EPA/Profimedia
Selvom man som professionel fodboldspiller tilbragte det meste af tiden i og foran eget felt som forsvarsspiller, så er det slet ikke utænkeligt, at man kan score masser af mål på lavere niveau. Det beviste græske Kostas Manolas søndag.

Det hænder, at professionelle fodboldspillere ikke helt kan slippe sporten, selvom de har lagt den professionelle del bag sig. Eksempelvis gør den forhenværende Dortmund-profil og tyske verdensmester fra 2014 Kevin Großkreutz sig fortsat i den femtebedste tyske række, og nu er græske Konstatinos ’Kostas’ Manolas så seneste eksempel.

Den 33-årige græker kunne forleden afsløre, at han var vendt hjem til fødeøen Naxos, den største af de græske Kyklader, for at tørne ud for at tørne ud for barndomsklubben Pannaxiakos AO. Søndag fik grækeren så sin debut, og det var altså en lidt anderledes debut, end hvad Manolas hidtil har været vant til i karrieren.

For mens den høje og stærke græker udmærkede sig som midtstopper i særligt en årrække i Serie A, først hos AS Roma og senere hos SSC Napoli, så viste Manolas søndag, at han også sagtens kan score mål.

På omtrent 35 minutter scorede Kostas Manolas nemlig hele fem gange og assisterede et enkelt mål yderligere, da Pannaxiakos slog AMES Marpissaikos med hele 12-1. Og 35 minutter var altså alt, hvad det blev til på banen for Manolas.

Det er ikke andet end en håndfuld måneder siden, at Manolas var på kontrakt i den bedste italienske række, da grækeren i foråret 2024 forgæves forsøgte at hjælpe US Salernitana 1919 med at overleve i Serie A.

Inden Manolas gjorde sit indtog i Serie A, tørnede grækeren ud for både AEK FC og Olympiakos FC i hjemlandet, og efter flotte ophold i Roma og Napoli gik turen i 2021 tilbage til Olympiakos, inden Manolas tog en smuttur til Sharjah FC i de Forenede Arabiske Emirater.

Foruden sine 224 kampe i Serie A, hvor det blev til 10 scoringer, har Manolas også optrådt 42 gange for det græske landshold. I tiden i Roma blev Manolas retfærdigvis også kendt for en scoring, da det var grækerens flotte hovedstød, der i 2018 sikrede den italienske hovedstadsklub et sensationelt comeback mod FC Barcelona i Champions League.