Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Godt nyt for flere Serie A-klubber: Fodboldforbund ændrer regler for britiske spillere

Opdateret
For AC Milan er regelændringen vigtig, da den norditalienske klub har både Fikayo Tomori og Ruben Loftus-Cheek i truppen.
For AC Milan er regelændringen vigtig, da den norditalienske klub har både Fikayo Tomori og Ruben Loftus-Cheek i truppen.Frederic J. Brown/AFP
Selvom Storbritannien ikke længere er EU-medlem, vil britiske spillere fremadrettet blive indregistreret på lige fod med EU-borgere i det italienske ligasystem. Det står klart onsdag, hvor det italienske fodboldforbund har blåstemplet en regelændring.

Onsdag er der grund til at trække på smilebåndet i flere italienske klubber. Således har FIGC, det italienske fodboldforbund, nemlig blåstemplet en regelændring, der får positiv betydning for adskillige klubber, herunder AC Milan.

For på trods af Brexit, og det faktum at Storbritannien nu altså ikke længere er med i EU, vil britiske spillere fremover ikke desto mindre tælle med i registreringen på lige fod med EU-spillere, ligesom det i forvejen var tilfældet for spillere fra Schweiz, der heller ikke er med i EU.

Med adskillige engelske og et par skotske spillere i Serie A har regelændringen altså stor betydning for flere klubber, men særligt AC Milan kan med to englændere, Fikayo Tomori og nytilkomne Ruben Loftus-Cheek, nyde godt af den nye regel.

Også AS Roma og FC Bologna har begge mere end én britisk spiller i truppen. Således har hovedstadsklubben både Tammy Abraham og Chris Smalling registreret, mens Bologna foruden engelske Luis Binks også har skotske Lewis Ferguson på lønningslisten.

Ifølge Gazzetta dello Sport kan regelændringen nemt vise sig at få betydning for flere klubbers gøren og laden i de resterende uger af årets sommertransfervindue. Her har føromtalte AC Milan allerede været flittige og hentet blandt andre Christian Pulisic i Chelsea og Tijjani Reijnders i AZ Alkmaar.