Juventus i undertal misser chance for at udbygge føring efter uafgjort mod bundhold

Juventus kunne være kommet fire point foran i toppen af Serie A med en sejr.
Juventus kunne være kommet fire point foran i toppen af Serie A med en sejr. AFP
Juventus' 10 mand måtte nøjes med 1-1 mod Empoli i Serie A, og det er første gang siden marts 2008, at en kamp mellem de to hold ender uafgjort.

Den Gamle Dame dominerede boldbesiddelsen i de tidlige faser, men kunne ikke helt finde åbningen, da Elia Caprile først afværgede et glimrende Dušan Vlahović-frispark og et Andrea Cambiaso-forsøg.

Kampen ændrede sig dog hurtigt, da Arkadiusz Milik så rødt for en tackling på Alberto Cerri blot 18 minutter inde i sin fjerde start i sæsonen.

Empoli udnyttede deres overtal til at sætte et større præg på kampen, og Nicolò Cambiaghi testede Wojciech Szczęsny i et par omgange.

De havde også masser af boldbesiddelse, men havde svært ved at nedbryde et Juventus-hold, der havde stillet sig dybt og var villige til at lade sig presse.

Værterne havde ventet på deres mulighed for at slå til, og den kom få sekunder før, der blev fløjtet til pause, da Fabio Miretti opsnappede Emmanuel Gyasis slappe aflevering, men han kunne ikke udnytte chancen og skød i stedet bolden på overliggeren under pres fra Sebastian Walukiewicz.

Statistik for kampen
Statistik for kampenFlashscore

Vlahović er til gengæld i målform. Blot fem minutter inde i anden halvleg blev Federico Gattis hovedstød blokeret, og bolden faldt  ned foran angriberen, der kunne score sit femte mål i de seneste tre kampe.

Vlahović kunne have fået en assist kort efter, men Cambiaso gled i det afgørende øjeblik.

Empoli  manglede kreativitet og overbevisning, og det kom gennem indskiftede Tommasso Baldanzi, som opfangede Sebastiano Lupertos aflevering og sendte et præcist skud ind i det nederste hjørne.

Matteo Cancellieri havde en strålende chance for at tage alle tre point for gæsterne efter at være blevet spillet igennem af en vidunderlig Cambiaghi-aflevering, men fik en dårlig førsteberøring, så Juventus forlængede deres ubesejrede række til 19 kampe på trods af at være en mand i undertal så længe - selvom deres sejrsstime på syv kampe dog blev bragt til slutning.

Empoli er ubesejret i deres to kampe under Davide Nicola og er kun ét point fra sikkerhed.