Kongen længe leve! Legenden Gianluigi Buffon lægger handskerne på hylden efter 28 år

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Kongen længe leve! Legenden Gianluigi Buffon lægger handskerne på hylden efter 28 år

Gianluigi Buffon i aktion for Juventus i 2021
Gianluigi Buffon i aktion for Juventus i 2021Reuters
Den italienske målmand Gianluigi Buffon har trukket sig tilbage fra fodbold, meddelte han onsdag, efter 28 år, hvor han nåede usædvanlige milepæle for klub og land.

Buffon, som i 2006 løftede verdensmesterskabet, vandt 10 Serie A-titler med Juventus og en Ligue 1-titel med Paris St Germain.

"Det er alt, folkens! I gav mig alt. Jeg gav jer alt. Vi gjorde det sammen," sagde Buffon i en erklæring.

Han betragtes som en af de bedste målmænd nogensinde, men han sluttede sin karriere, hvor han startede, i Parma, som ligger i den næstbedste italienske række, efter at have kæmpet mod skader i sin sidste sæson.

Buffon kom til Juve fra Parma i 2001 og tilbragte det meste af sin karriere i klubben, bortset fra en sæson i PSG i 2018-19, før han vendte tilbage til Torino og derefter til Parma i juni 2021.

Han spillede 176 landskampe for Italien, hvilket er flest af alle, europæiske spillere og fjerdeflest overhovedet gennem tiden.

Det eneste, der skæmmer en ellers fuldkommen overdådig karriere er de manglende CL-trofæer, trods tre forsøg på at vinde finalen. Derudover kan det roligt konstateres, at det måske er den allerstørste af alle målmænd, der nu overlader tronen til de kommende generationer.