Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Lazio får lukket tribune efter racistiske tilråb mod Lukaku

Opdateret
Lazio er blevet straffet for "ubehøvlet, fornærmende og racediskriminerende abesang" rettet mod Romas angriber Lukaku.
Lazio er blevet straffet for "ubehøvlet, fornærmende og racediskriminerende abesang" rettet mod Romas angriber Lukaku. AFP
Lazio er blevet ramt af en kamps tribunelukning, efter at tilhængere skreg abelyde mod Romelu Lukaku under holdets italienske pokalsejr over lokalrivalerne Roma i midtugen, melder Serie A fredag.

I en erklæring udtaler Serie A, at de tre sektioner på Stadio Olimpico, hvor Lazios hardcore fans står, vil blive lukket til den romerske klubs ligakamp mod Napoli den 28. januar.

Lazio er blevet straffet for "ubehøvlet, fornærmende og racediskriminerende abesang" rettet mod Roma-angriberen Lukaku fra Curva Nord og to tilstødende sektioner, "hver gang han var i besiddelse af bolden".

Erklæringen fortsatte med, at de racistiske tilråb tydeligt blev hørt af fire observatører fra det italienske fodboldforbund, og at de kom fra "90 procent af de 16.000 fans i disse områder af banen".

Lazio har nogle af de mest højreorienterede tilhængere i et land, hvor fascistiske grupper er et udbredt fænomen, også i Roma, hvis hardcore fans også har en lang historie med forbindelser til den yderste højrefløj.

Onsdagens hændelser var de seneste i en lang række, der involverede Lazio, som i april sidste år fik en betinget lukning af tribunen i én kamp efter antisemitiske og racistiske tilråb under et andet derby mod Roma.

Deres tilhængere fik også den franske landsholdsspiller Samuel Umtiti til at græde i januar sidste år under en kamp i Lecce.

Det er ikke første gang, Lukaku er blevet angrebet af fans i Italien, da han i sidste sæson blev udsat for racistiske tilråb fra Juventus-fans og i 2019 for abesange fra Cagliari-tilhængere, mens han stadig var i Inter Milan.

Hændelsen i Cagliari, som ikke blev straffet af myndighederne, blev efterfulgt af, at Inters hardcore fans skrev et åbent brev til Lukaku, hvor de sagde, at abesangene ikke var racistiske.

Lazio fik også en bøde på 350.000 kroner for at bryde igennem en sikkerhedsafspærring, der adskilte rivalernes fans på stadion og kastede "øl- og vandflasker, nødblus, fyrværkeri og knaldperler" mod Roma-afsnittet, hvis fans kostede deres klub en bøde på 100.000 kroner for at svare igen med samme mønt.

Hjemmeholdets tilhængere kastede også nødblus og flasker på banen under kampen, og en fuld øl ramte Romas midtbanespiller Edoardo Bove i nakken, efter at han var blevet skiftet ud i anden halvleg.

Rom-derbyet er et af Europas mest ophedede, og der var en række håndgemæng og politianmeldelser før onsdagens kamp, mens Lazio-fans bagefter angreb en pub, der var populær blandt Roma-fans nær stadion, og stak to personer ned under håndgemænget.