Milan sikrer sig Champions League-fodbold med sejr over kriseramte Juventus

Olivier Giroud scorede kampens eneste mål
Olivier Giroud scorede kampens eneste målAFP
AC Milan sikrede sig deres plads i næste sæsons Champions League med en 1-0 sejr over Juventus, da Rossoneri vandt begge sæsonens Serie A-møder mod Den Gamle Dame for kun tredje gang i 50 år.

Med et 10-pointsfradrag, der desperat skadede deres jagt på Champions League-fodbold, havde Juventus brug for intet mindre end et mirakel før i aften for at kunne spise med ved Europas fineste bord i næste sæson.

Alligevel var Juventus opsatte på at udføre den umulige mission og startede stærkt i jagten på at indhente forspringet til Milan på fjerdepladsen, og kun en flot Mike Maignan-redning forhindrede Juan Cuadrado i at bringe Juve foran tidligt i kampen.

Juventus så ud til at være det mest sandsynlige hold til at finde et gennembrud, men da Moise Keanstilbagelægning blev skudt over af Angel Di Maria, var der en voksende frustration inde på Allianz Arena over, hvor et mål skulle komme fra.

Juve-tilhængerne behøvede ikke at bekymre sig, for der kom skam et mål, men ikke på den måde, de havde håbet. Davide Calabria gjorde det tunge arbejde i opbygningen og leverede en skarp bold, som Olivier Giroud steg højest til vejrs og headede i mål og dermed overlod initiativet til Juventus.

Giroud har nu scoret 11 ligamål i denne sæson
Giroud har nu scoret 11 ligamål i denne sæsonAFP

Milan vidste, at de kun skulle bruge et point for at bekræfte deres status i top fire, og efter pausen var deres fokus klart på at holde bagdøren lukket.

Selvom Rossoneri var ivrige efter at læne sig tilbage og suge presset til sig, havde Juventus ikke meget offensivt at byde på, som kunne sætte deres forsvar under pres.

Deres elendighed blev næsten endnu værre, men en sløset afslutning fra Alexis Saelemaekers, efter at han var blevet spillet fri af Giroud, skånede værterne og holdt dem inde i kampen med 20 minutter tilbage.

Da Rafael Leao misbrugte en stor mulighed for at fordoble Milans føring med 10 minutter tilbage, var der en voksende fornemmelse af, at Juventus ville få en chance, men om de kunne udnytte den eller ej, var endnu uvist.

Juve kom aldrig frem til en rigtig god mulighed, og Adrien Rabiots hovedstød, der gik langt over mål, var det tætteste, de kom på en udligning, da deres Champions League-drøm gik i vasken foran dem.

Milan kommer dog til at gnubbe skuldre med Europas elite i næste sæson, hvor de nu er sikre på at slutte i top fire.