Milan taber mod Monza i overtiden trods imponerende comeback: Kjær bænket

Dany Mota fra AC Monza fejrer sit holds andet mål.
Dany Mota fra AC Monza fejrer sit holds andet mål. AFP
AC Milan forspildte chancen for at rykke forbi Juventus på andenpladsen i Serie A, da de tabte 4-2 til AC Monza i en rutsjebanetur af en kamp, der på dramatisk vis afsluttede deres ni kampe lange stime som ubesejrede i ligaen.

Gæsterne startede stærkt, da Luka Jovic var tæt på at åbne scoringen to gange inden for bare fem minutter.

Hans hovedstød blev flot reddet af Michele Di Gregorio, som måtte udgå skadet senere i første halvleg, før et langskud blev rettet af og gik lige forbi mål. Monza kom dog bedre med i kampen, og Milan Durics hovedstød prellede af på ydersiden af stolpen lige efter den halve time.

Værterne fik derefter chancen for at bringe sig foran, da de blev tildelt et straffespark, da Malick Thiaw fældede Dany Mota, der var vendt tilbage til Milans startopstilling.

Anfører Matteo Pessina tog sig af det og lavede ingen fejl, da han sendte Mike Maignan den forkerte vej og scorede sit tredje sæsonmål.

Efter en strålende blokering fra Pablo Mari, der forhindrede Jovic i at udligne, fordoblede Monza føringen på et kontraangreb, da Mota krøllede bolden i mål efter godt forarbejde fra Andrea Colpani.

Monza - AC Milan kampstatistik
Monza - AC Milan kampstatistikFlashscore

Alessandro Florenzis afrettede frispark blev flot reddet af den nye målmand Alessandro Sorrentino kort før pausen, men Milan var i sidste ende bagud ved pausen.

Stefano Pioli foretog tre ændringer til anden halvleg, og Jovic var en af de spillere, der blev bevaret på banen af træneren. Men serberen blev udvist for voldelig opførsel efter blot syv minutter, og Rossoneri havde nu for alvor et stort bjerg at bestige.

Indskifterne Christian Pulisic og Olivier Giroud gjorde deres bedste for at redde mindst et point til gæsterne, da sidstnævnte scorede sit 12. ligamål i denne sæson på førstnævntes oplæg.

Slutningen af kampen var ganske ekstraordinær, da Pulisics raket af en afslutning bragte Milan på 10 mand på 2-2 lige før kampens overtid.

Men Monzas egen super-sub Warren Bondo bragte værterne tilbage i front få øjeblikke senere, inden Milan-lejesvenden Lorenzo Colombo satte sidste stik ind mod milaneserne og beseglede en mindeværdig første sejr nogensinde i den bedste række for Monza mod aftenens modstandere.