Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Reaktioner fra sportens verden på Berlusconis død: "Han er for altid med os"

Silvio Berlusconi bliver hyldet fra nær og fjern.
Silvio Berlusconi bliver hyldet fra nær og fjern.Profimedia
"På trods af alt, så havde jeg ikke forventet det," kommenterede den historiske AC Milan-træner Arrigo Sacchi, dervandt alt med Rossoneri-holdet under Berlusconi. Blandt de mange afskedsbeskeder var også hyldester fra blandt andet Adriano Galliani, AC Milan og Carlo Ancelotti.

Silvio Berlusconis bortgang bevægede hele sportsverdenen, og de første kondolencer og hyldester ankom inden for få minutter.

Ud over kontroverserne omkring hans person opnåede den tidligere premierminister en af de fineste sportslige bedrifter i italiensk fodbolds historie i løbet af sin lange tid i AC Milan mellem 1986 og 2017, hvor han vandt 29 titler i sine 31 år som præsident.

Under hans præsidentskab oplevede Milan en af de mest succesfulde perioder i klubbens historie hvor de vandt fem Europa Cups, tre Club World Cups, fem European Super Cups, otte mesterskaber, en Italian Cup og syv Italian Super Cups.

Milan: "For altid med os

Milan sagde også farvel til deres tidligere præsident.

"A.C. Milan sørger dybt over den uforglemmelige Silvio Berlusconis bortgang og sender kærlighed til hans familie, medarbejdere og nærmeste venner."I morgen vil vi drømme om andre mål, vi vil finde andre udfordringer, vi vil søge andre sejre. Må de være værd at realisere, hvad der er godt, stærkt og sandt i os, i alle os, der har haft dette eventyr med at flette vores liv sammen med en drøm kaldet Milano. Tak, præsident, for altid med os," står der i brevet.

Hyldest til Berlusconi
Hyldest til Berlusconi@acmilan su Twitter.com

Sacchi: "Jeg havde ikke forventet det"

"Jeg har det dårligt, trods alt havde jeg ikke forventet det".

Arrigo Sacchi græd i telefonen med Ansa (italiensk nyhedsbureau, red.) : lange faser af tavshed, han kan ikke klare smerten over døden af sin "strålende ven, som jeg skylder alt".

"Silvio Berlusconi var en generøs mand og forsøgte at ændre dette vanskelige land, som består af egoister . Var han også det? Nej, han tænkte på andre og så langt frem: Da han ansatte mig, sagde jeg til ham"du er enten skør eller et geni". Når jeg ser resultaterne, må du give mig svaret," tilføjede den tidligere AC Milan-træner, som vandt alt.

Abodi: "Han efterlader et stort tomrum"

Berlusconi efterlader et stort tomrum i landet og i sporten," sagde sportsminister Andrea Abodi, da han mindedes Silvio Berlusconi på sidelinjen af et Special Olympics-arrangement i CONI.

Det var Abodi selv, der annoncerede Berlusconis bortgang under konferencen:"Dårligt nyt for vores land. Han efterlader et stort tomrum i landet og i den sportsverden, som han prægede. Jeg kendte ham gennem mange år, han var en utrolig mand. Jeg har svært ved at tro, at han er væk. En fighter, der aldrig syntes at give op. Man troede, at han altid kunne trække på noget mere end andre. Han jokede endda med det."

Og så igen:"Han var en sportsmand, meget sejrsorienteret som alle store mænd med målrettet stædighed, og da han forlod Milano, gjorde han det med smerte over den måde, det skete på. Så genoptog han med ambition og ydmyghed rollen i Monza, en udfordring, der ikke syntes at leve op til hans standarder, men han tog udfordringen op."

Ancelotti: "Uendelig taknemmelighed

Carlo Ancelotti sagde også farvel til den tidligere nummer et i Milan, som han vandt så meget med, både som spiller og træner.

"Dagens tristhed sletter ikke de lykkelige øjeblikke, vi tilbragte sammen. Der er stadig en uendelig taknemmelighed over for præsidenten, men frem for alt over for en ironisk, loyal, intelligent, oprigtig mand, som var fundamental i mit eventyr først som spiller og siden som træner. Tak præsident," skrev Real Madrid-træneren på sine sociale netværk.

Malagò: "Har mistet en kæmpe".

"Sporten skylder ham meget. 31 år, 29 trofæer, heraf 13 internationale. Det er ikke tilfældigt, at Milan indtil for et par måneder siden var det hold i verden med flest titler. Imponerende trofæskab, takket være hans genialitet, generøsitet og organisatoriske evner. En sportskapacitet med mange facetter," skrev  Giovanni Malagò, der er formand for den italienske olympiske komité CONI.

"En anekdote: Jeg havde foreslået at give ham guldhalsbåndet for sportslige fortjenester i slutningen af året i håb om, at hans tilstand ville tillade ham at komme og hente det. Det er et stykke af landet, der forlader os, jeg kan ikke dømme i andre sammenhænge, hvor jeg ikke har nogen rolle. Men inden for sport har vi mistet en kæmpe, og jeg tilslutter mig familiens sorg. Det er en nyhed, der har gjort os alle meget kede af det, og selvom vi vidste, at der var tale om en kompliceret helbredstilstand, var ingen forberedt," tilføjede han.

Gravina: "Han ændrede fodboldens historie

Med disse ord hyldede Gabriele Gravina, der er præsident for det italienske fodboldforbund, Berlusconi:"Silvio Berlusconi ændrede italiensk fodbolds historie, han var en vinder, der var i stand til at sætte et klart og uopretteligt præg på udviklingen af vores verden. Hans bidrag i form af passion, innovation og investering, altid med fokus på det smukke spil og underholdning, har været grundlæggende for bekræftelsen af vores vigtighed på den internationale arena.

Baresi: "Jeg føler mig mere alene

Franco Baresi, tidligere Milan-kaptajn, talte kort til Sky Sport:"Jeg føler mig mere alene.For mig var han som en far, en unik og kærlig præsident for alle. Han realiserede mine drømme.

Berlusconi
BerlusconiProfimedia

Real Madrid: "Dyb beklagelse over hans død".

"Real Madrid, dets præsident og bestyrelse beklager dybt Silvio Berlusconis død, den legendariske præsident for AC Milan mellem 1986 og 2017 og nuværende præsident for Monza. Real Madrid vil gerne udtrykke sin medfølelse med hans familie og nærmeste, såvel som med fansene af italiensk fodbold, især dem af AC Milan og Monza."

Napoli: "Dybe kondolencer"

"Præsident Aurelio De Laurentiis, med sin kone Jacqueline, Luigi, Edoardo og Valentina, lederne, den tekniske stab, holdet og hele SSC Napoli udtrykker dyb medfølelse med Silvio Berlusconis bortgang," hedder det i Napolis erklæring.

Inter: "Et uudsletteligt mærke i landets historie".

"Præsident Steven Zhang og alle i FC Internazionale Milano udtrykker deres dybe medfølelse over for præsident Silvio Berlusconis død. Hans person har efterladt et uudsletteligt mærke i vores lands historie. Rivaliseringen mellem Inter og hans AC Milan gjorde byen Milano til hjertet af verdens fodbold," skrev Inter.

Spezia: "Tæt på Monza"

"Spezia Calcio står tæt på Berlusconi-familien og AC Monza i forbindelse med protektor Silvios bortgang. De mest dybfølte kondolencer på vegne af klubben," skrev Spezia, som netop er rykket ned i Serie B.

Verona: "Vi kondolerer på det varmeste

"Præsident Setti og hele klubben udtrykker oprigtige kondolencer til Berlusconi-familien og hele AC Monza for Patron Silvios død," tilføjede Verona.

Buffon: "Visionær præsident

"I dag siger vi farvel til Silvio Berlusconi, en visionær, passioneret og romantisk fodboldpræsident. Han forvandlede AC Milan til en verdensmagt og vandt millioner af fans' hjerter. Hans arv i fodboldens verden vil for altid blive husket," lyder Gianluigi Buffons hyldest.

Galli: 'Visionær og forløber'

Filippo Galli, den historiske Milan-forsvarer fra Sacchi-tiden, udtrykte sin medfølelse over for italienske Mediaset: "Klubbens sidste årtier er knyttet til ham. Personligt har jeg mange minder, både personlige og offentlige. Han havde en utrolig entusiasme, og det, sammen med mange andre ting, fik os til at indse storheden i det, han havde i tankerne. Han var en visionær og en forløber. Hans sidste oplevelse i Monza viser hans lederevner: Det er ikke altid, at de, der investerer, får succes med at skabe resultater, men han og klubben fik succes med at tage en klub i en vanskelig situation og bringe den op i Serie A. At opkalde Milans nye stadion efter Silvio Berlusconi? Det kunne være en idé.