Skarpe milanesere skyder Dorgu og Co. i sænk: Brandvarm amerikaner fortsætter

Pulisic og Morata fejrer.
Pulisic og Morata fejrer.ČTK/AP/Antonio Calanni
AC Milan kom sig over en uheldig start og sikrede sig den tredje Serie A-sejr i træk, da de slog Lecce med 3-0 på San Siro.

Opmuntret af en dramatisk Derby della Madonnina-sejr mod Inter Milan i sidste uge bød Rossoneri velkommen til et genopstået Lecce-hold, der havde hentet fem point i deres tre foregående kampe, før de tog til San Siro.

Giallorossi har ofte forladt dette ikoniske stadion tomhændet i de senere år, men fik en lovende start her, da Mike Maignan blev kaldt i aktion tidligt for at afværge Nikola Krstovićs hovedstød.

I modsætning hertil var Paulo Fonsecas hold forholdsvis trægt mod deres velorganiserede og disciplinerede modstandere.

Der var meget lidt glæde for et Milan-hold, der ellers har et væld af offensive talenter.

Så meget, at Rossoneri ikke havde registreret et eneste forsøg på mål, før det lykkedes dem at bryde dødvandet i det 38. minut ved hjælp af Álvaro Morata.

Den spanske anfører mødte et fristende indlæg fra Théo Hernandez med et fantastisk hovedstød, og Milans problemer i første halvleg var pludselig glemt.

Det, der fulgte, var virkelig bemærkelsesværdigt, da Luca Gottis hold kapitulerede i slutfasen af første halvleg.

Hernandez føjede sit navn til måltavlen færre end tre minutter senere, da han sendte en afslutning fra tæt hold forbi Wladimiro Falcone efter en aflevering fra Rafael Leão.

Statistik for kampen
Statistik for kampenOpta by StatsPerform

Målet sikrede, at franskmanden tangerede den legendariske Paolo Maldinis rekord på 29 mål og blev klubbens mest scorende forsvarsspiller i Serie A's historie.

Værterne gned derefter salt i Lecces gabende sår, da Christian Pulisic reagerede på en heldig afretning inde i feltet fra Tammy Abrahams afslutning og sparkede den løse bold i mål.

Ruben Loftus-Cheek blev skiftet ind efter pausen i stedet for Morata, der måtte udgå med en skade, og han fik chancen for at gøre en forskel med det samme efter et fint sammenspil mellem Leão og Hernandez på venstrekanten, men han skød forbi inde i feltet.

Der var meget få opmuntrende øjeblikke for Gottis mænd, der havde danske Patrick Dorgu med i samtlige 90 minutter, i en kedelig anden halvleg, indtil Lameck Banda udnyttede et hul i Milans forsvar og måtte se sin efterfølgende afslutning ramme stolpen.

Fonsecas hold klarede sig relativt nemt igennem slutfasen, men der var en plet på en ellers fin aften for værterne, da Davide Bartesaghi fik et direkte rødt kort i sin førsteholdsdebut for en tackling på Banda.

Det havde dog ingen indflydelse på kampens udfald, og Milan - i hvert fald midlertidigt - rykker nu op på andenpladsen, mens Leece fortsat ligger på 17. pladsen.