Yderligere fire stjerner med kontraktudløb - og klubberne, der bør skrive kontrakt med dem

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Yderligere fire stjerner med kontraktudløb - og klubberne, der bør skrive kontrakt med dem

Opdateret
Sergio Busquets er en af mange profilerede spillere, der har kontraktudløb til sommer.
Sergio Busquets er en af mange profilerede spillere, der har kontraktudløb til sommer.Reuters
Kontrakterne for nogle af Europas største stjerner udløber i næste måned, men hvor flytter de hen næste gang?

Da mange af Europas bedste hjemlige ligaer allerede er afsluttet eller nærmer sig deres afslutning, er mange klubber begyndt at rette blikket mod sommerens transfervindue.

Med det i tankerne har vi på Flashscore fremhævet nogle af de markante navne, hvis kontrakter udløber i slutningen af denne sæson - og forudsagt, hvilke klubber der kan finde på at skrive kontrakt med dem.

Dette er en opfølger til en artikel, hvor vi fremhævede den mulige fremtid for Lionel Messi, Roberto Firmino, Naby Keita og Daichi Kamada, som du kan læse her.

Sergio Busquets - Barcelona

Ligesom Lionel Messi for to år siden, befinder den tidligere holdkammerat Busquets sig i en lignende situation hos de catalanske giganter.

Som 34-årig forblev han en nøglefigur for La Blaugrana i denne sæson. Ikke alene er han anfører, men der er også kun fire Barcelona-spillere, der har fået flere starter end hans 28 La Liga-kampe i denne sæson.

Midtbanespilleren valgte dog ikke at skrive under på en forlængelse, selvom chefen Xavi offentligt opfordrede ham til at gøre det ved flere lejligheder.

I stedet meddelte han tidligere på måneden, at han ville afslutte sit 15 år lange ophold i klubben i jagten på en ny udfordring.

Næste mulige klub - Inter Miami

Et markant skifte til Saudia Arabia eller MLS er det mest oplagte for den spanske stjerne, og Inter Miami har været en af de klubber, der ikke har været blege for at udtrykke deres interesse.

Den tidligere Manchester United- og Everton-stjerne, Phil Neville, er manager der og er ivrig efter at implementere en boldbesiddende og dominerende form for fodbold. Busquets er i slutningen af sin karriere, men kunne være en drivende kraft i at hjælpe med at levere det.

Da Neville blev spurgt om Busquets i slutningen af februar, kaldte han midtbanespilleren for en "fantastisk spiller", som stadig ville være en stor fordel for sin klub, hvis de kunne få en aftale i stand med ham.

Adrien Rabiot - Juventus

Rabiot kan forlade Juventus på en fri transfer til sommer
Rabiot kan forlade Juventus på en fri transfer til sommerProfimedia

Med Rabiot følger ofte kontroverser. I 2018 blev han tvunget til at træne med PSG's reserver, da de ikke kunne blive enige om en ny kontrakt. Samme år, efter at han ikke var blevet inkluderet i Frankrigs trup til VM i 2018, nægtede han en plads på Didier Deschamps' standby-liste, hvilket resulterede i en udelukkelse fra landsholdet i to år.

I 2019 blev han suspenderet af PSG, efter at han var gået på natklub efter sit holds nederlag til Manchester United i Champions League. Alle disse episoder er blevet forstærket af, at Rabiots mor, Veronique, har spillet en vigtig, men ofte konfliktfyldt rolle som sin søns agent.

I denne sæson har sådanne episoder dog været en sjældenhed, og det har i stedet været hans præstationer på banen, der har skabt overskrifterne. I Juventus ligger han på andenpladsen, når det gælder antallet af succesfulde Serie A-tacklinger (63), og på førstepladsen, når det gælder antallet af afslutninger på den sidste tredjedel (68).

Kun Danilo har spillet flere Serie A-minutter for Den Gamle Dame (2.658), og selvom han spiller på midtbanen, er han den spiller, der har scoret flest mål og lavet flest assists for sit hold i Serie A (12 - G8, A4).

Næste mulige klub - Liverpool

Uanset hvad har hverken Juventus eller Rabiot indgået en ny aftale, så som det ser ud nu, forlader han Torino til sommer.

En exit var tæt på sidste sommer, da Rabiot så ud til at være på vej til Manchester United, men lønkravene fra hans førnævnte mor begravede handlen.

Der er en mulighed for, at interessen kan blive genoplivet denne sommer, hvor United leder efter forstærkninger på midtbanen. Men man kan forestille sig, at de i stedet vil prioritere at gøre Marcel Sabitzers skifte fra Bayern Munch permanent efter hans imponerende lejeophold på Old Trafford.

Det kunne så åbne døren for Liverpool til at slå til. Det er ingen hemmelighed, at det er en problemposition på banen, som Klopp vil være ivrig efter at løse. Liverpool har ikke kun set ud under niveau i deres maskinrum, men de kommer også til at miste midtbanefolk til sommer med Keita og James Milner på vej ud af døren.

Rabiot er et realistisk transfermål, der tilbyder indflydelse med og uden bolden, og der er ingen tvivl om, at han kunne have en enorm positiv indflydelse på Liverpool, hvis de valgte at foretage et skifte.

Youri Tielemans - Leicester City

Tielemans har spillet sin sidste kamp for Leicester.
Tielemans har spillet sin sidste kamp for Leicester.Profimedia

I løbet af blot én sæson gik Leicester City fra at være et europæisk håb til et hold på vej mod Englands næstbedste række.

Der kommer til at være et brandudsalg i klubben denne sommer, hvor en række store spillere bliver solgt, og en af de spillere, der helt sikkert er med i den gruppe, er midtbanespilleren Tielemans, som bekræftede sin afgang på de sociale medier tidligere på ugen.

Belgieren har været en af The Foxes' største profiler, siden han i 2019 blev udlejet permanent fra Monaco i seks måneder. Men han har nægtet at underskrive en ny aftale på King Power Stadium og forlader klubben på en fri transfer i næste måned.

For mange har den 26-åriges form været meget svingende det seneste år, men det er rimeligt at sige, at vi kan tilskrive en stor del af det til Leicesters generelle problemer.

Forud for dette har Tieleman opbygget et ry for at være en spiller med enestående tekniske færdigheder, som kan være en vigtig brik i et holds opbyggende spil. Det faktum, at han sluttede denne sæson på førstepladsen i Leicesters vigtigste klubstatistikker, såsom det højeste antal afleveringer til den sidste tredjedel (169) og progressive afleveringer (181), understreger, hvor indflydelsesrig han var for holdet.

Næste mulige klub - Arsenal

Arsenal har allerede udtrykt interesse for at hente Tielemans både sidste sommer og i januar. Han blev set som en ideel tilføjelse, der kunne rotere med Granit Xhaka og Thomas Partey på den centrale midtbane.

The Foxes var dog ikke parate til at sælge og håbede, at den belgiske midtbanespiller kunne hjælpe dem i deres kamp for overlevelse. The Gunners hentede i stedet Jorginho, men med Xhaka på vej væk, får de igen brug for mindst én ny midtbanespiller til sommer.

Stilmæssigt deler Tielemans mange træk med Xhaka, hvilket gør ham til en ideel erstatning. Man kan også forvente at se ham på sit allerbedste igen i en tung boldbesiddende filosofi som den, Mikel Arteta anvender i Arsenal.

Marco Asensio - Real Madrid

Asensio kan være på vej til England
Asensio kan være på vej til EnglandReuters

Asensio har haft syv trofæfyldte år på Santiago Bernabeu, hvor han bl.a. har vundet tre La Liga-titler og tre Champions League-titler.

Angriberen har haft endnu en stærk personlig kampagne for Carlo Ancelottis hold i år med 20 mål (G12, A9) i alle turneringer - kun Vinicus Jr, Karim Benzema og Rodrygo kan prale af flere for Los Blancos.

Alligevel har 15 medlemmer af truppen samlet flere minutter i denne sæson, hvilket kaster lys over, hvorfor den spanske landsholdsspiller angiveligt har afvist en kontraktforlængelse til fordel for en ny udfordring, hvor han vil være garanteret flere minutter på førsteholdet.

Næste mulige klub - Aston Villa

De europæiske giganter Juventus og AC Milan menes at være ivrige efter at hente Asensio, men han ville risikere de samme problemer med ikke at være sikret faste minutter hos begge.

Derfor er Aston Villa dukket op som en overraskende, men dog realistisk, næste mulige destination. Den Birmigham-baserede klub ønsker at tilføje ildkraft og dybde til truppen denne sommer forud for næste sæson, hvor de vil jonglere med Premier League og kontinental action efter at have sikret sig en plads i UEFA Conference League.

På grund af hans store La Liga-erfaring er Villa-chefen Unai Emery godt klar over Asensios evner og menes at være en stor beundrer.

Den 27-årige ville i høj grad blive betragtet som en markant ankomst til Villa Park, og efter at være blevet efterladt i skyggen i meget af sin tid i Madrid, kunne den slags kærlighed være nok til at overtale ham til at skifte.