Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Sure Ultras boykotter tysk Super Cup: En kamp uden sportslig appel

Sidste år blev Supercuppen afholdt mellem FC Bayern og RB Leipzig.
Sidste år blev Supercuppen afholdt mellem FC Bayern og RB Leipzig.AFP
Der er lagt op til en interessant forestilling, når den tyske Super Cup afvikles i weekenden, når de regerende mestre og pokalvinder fra Bayer Leverkusen tørner sammen ved VfB Stuttgart. Men klubbens mest passionerede fans har valgt at boykotte kampen.

"Fra vores synspunkt har den tyske Super Cup ingen sportslig appel som konkurrence og derfor ingen relevans for os, der kan retfærdiggøre en organiseret optræden," skrev Stuttgarts ultragrupper på deres hjemmeside. Leverkusens fanscene har også opfordret til boykot. "Tivoli-cup i stedet for cup-weekend - ikke med os" er mottoet for paraplyorganisationen "Nordkurve12 Leverkusen".

I de foregående år har dele af af de mest passionerede fans gentagne gange boykottet opgøret mellem mestrene og pokalvinderne.

En af årsagerne er det dårlige forhold til DFL, den tyske liga, der i følge fansene ikke tager dem alvorligt og Supercuppen på lørdag regnes som en rent kommerciel begivenhed.

Det faktum, at den første runde af den tyske poklaturnering spilles i weekenden, mens Bayer Leverkusen og VfB Stuttgart er nødt til at spille i løbet af ugen på grund af Supercuppen, giver næring til yderligere vrede."Det faktum, at Supercuppen spilles i pokalweekenden, betyder, at vi tvinges ud i en engelsk uge, i vores tilfælde med udebaneturen til Münster på tirsdag, og det gør tingene endnu værre," siger VfB-tilhængerne.

Stuttgart har allerede kritiseret valget af spillested. I tidligere år var det normalt, at hvis en klub vandt the double, fik nummer to ret til at spille på hjemmebane. Men for anden gang i træk besluttede DFL noget andet.

Stuttgart beklager sig over udekampen

Ikke at afholde Super Cuppen"på et af de mest moderne stadioner i Tyskland med dobbelt så stor kapacitet på 60.000 pladser og dermed gøre denne kamp tilgængelig for flere fodboldfans er uforståeligt set fra vores synspunkt", siger Stuttgarts direktør Alexander Wehrle. 

Til kampens centrum: Bayer Leverkusen vs. VfB Stuttgart