Europæiske storklubber lukker døren til udbryderliga
Flere af de storklubber, der for to år siden var blandt de 12 klubber, der præsenterede planer om at lancere en europæisk superliga, vil holde sig til at spille fodbold i deres respektive lande samt i Uefa-regi.
En af dem er Manchester United.
"Vores holdning har ikke ændret sig. Vi er fortsat fuldt ud forpligtet til at deltage i Uefa-turneringer og til et positivt samarbejde med Uefa, Premier League og andre klubber gennem ECA (European Club Association) om den fortsatte udvikling af det europæiske turneringer", lyder det i et statement fra United.
Nogenlunde samme ordlyd har reaktionen fra den tyske storklub Bayern München.
Jan-Christian Dreesen, der er direktør i FC Bayern og næstformand i ECA, tager dommen til efterretning, men den ændrer ikke på Bayerns holdning, understreger han på Bayerns hjemmeside.
"En sådan turnering ville repræsentere et angreb på betydningen af de nationale ligaer. Bundesligaen danner grundlaget for FC Bayern, ligesom alle nationale ligaer danner grundlaget for europæiske fodboldklubber", Jan-Christian Dreesen.
"Derfor er det vores pligt og vores dybe overbevisning at styrke dem, ikke svække dem. Vi støtter også de europæiske klubturneringer under Uefas paraply. Så endnu en gang er det meget klart: Døren til Super League forbliver lukket i Bayern."
Super League blev lanceret af 12 europæiske storklubber i april 2021.
Mindre end 48 timer efter lanceringen trak ni af klubberne sig fra projektet, der var blevet mødt af enorm utilfredshed fra både fans, politikere og andre fodboldklubber.
De ni klubber, der trak sig, var AC Milan, Inter, Atlético Madrid, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Arsenal og Tottenham.
I dag er kun Real Madrid og FC Barcelona fortsat en del af Super League-projektet, og det er de to klubber, der har ført sagen. Juventus trak sig fra projektet i juni i år.