Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Følelserne på kogepunktet før vildt tyrkisk derby: Billetter udsolgt på fire sekunder

Galatasaray har vundet tre af de seneste fem derbies mod Fenerbahce.
Galatasaray har vundet tre af de seneste fem derbies mod Fenerbahce.ČTK/imago sportfotodienst/Seskimphoto
Det 401. derby mellem Fenerbahce og Galatasaray finder sted på lørdag kl. 19.00. I sidste sæson udkæmpede de to giganter en spændende kamp om mesterskabet i den tyrkiske Süper Lig. Opgøret på 6. spilledag vil også have stor indflydelse på mesterskabskampen.

Mesterskabskampen i sidste sæson kunne ikke have været mere spændende, da Galatasaray slog den tyrkisk ligarekord som det første hold, der nåede op på 102 point efter 38 spilledage. Et historisk tal, som dog kun lige var nok til mesterskabet, da Fenerbahce sikrede sig imponerende 99 point.

De regerende mestre er i denne sæson fortsat, hvor de slap i sidste sæson. Efter 5 spilledage ligger de igen øverst i tabellen med 15 point. Forspringet til Fenerbahce på andenpladsen er dog ikke så stort.

Således er Fenerbahce kun to point bagud inden 6. spillerunde og en sejr i derbyet vil derfor betyde, at de overtager føringen i tabellen.

Billetterne til derbyet blev efter sigende udsolgt efter bare fire sekunder.

Transferoffensiv efter misset mesterskab

Efter at Fenerbahce med nød og næppe vandt mesterskabet, gik klubben og træner Ismail Kartal hver til sit efter sidste sæson. I juli blev stjernetræneren Jose Mourinho overtalt til at slutte sig til Bosporus-klubben.

Det blev indledningen på en varm transfer-sommer, hvor klubben skrev kontrakt med en håndfuld etablerede spillere fra Europas bedste ligaer. Heriblandt den tidligere Frankfurt-spiller Filip Kostic fra Juventus Turin, Sofyan Amrabat på lån fra Firenze, Caglar Söyüncü fra Atletico Madrid og Allan Saint-Maximin fra Al-Ahli. De betalte endvidere 19,5 millioner euro for Youssef En-Nesyri fra Sevilla FC, hvilket gjorde ham til rekordkøbet i den tyrkiske Süper Lig.

Til kampens centrum: Fenerbahce vs. Galatasaray

Sent udråbstegn fra Galatasaray

Victor Osimhen kan komme til at spille en lige så vigtig rolle for Galatasaray. Den nigerianske angriber er udlånt fra SSC Napoli i denne sæson. Han var ikke med i truppen til den sidste ligakamp mod Gaziantep på grund af problemer med hans registrering.

Det vil sandsynligvis ændre sig igen i det kommende derby. Et mål mod Fenerbahce vil sikre ham en permanent plads i Galatasaray-fansenes hjerter.

Mauro Icardi vil derimod ikke være med i derbyet. Argentineren døjer med en forstrækning i sin højre hasemuskel. Et comeback er derfor ikke muligt før tidligst midt i oktober.

Mesterskabet er tre gange så vigtigt i denne sæson

Mesterskabskampen i denne sæson er enormt eksplosiv. Galatasaray kan ikke kun vinde titlen for tredje gang i træk - men også den 25. siden turneringens start i 1959, hvilket gør dem til det første hold i Süper Lig, der har fem stjerner på deres trøjer. Ærkerivalerne Fener vil naturligvis gerne forhindre dette med alle midler.

De seneste fem kampe mellem Galatasaray og Fenerbahce
De seneste fem kampe mellem Galatasaray og FenerbahceFlashscore

Men der er mere på spil: De tyrkiske mestre får en fast plads i UEFA Champions League i næste sæson. Det ville spare dem for den udfordrende kvalifikationsproces og sikre dem et indgangsgebyr på 18,6 millioner euro.

Mange eksperter er enige om, at titelkampen i 2024/25 vil blive udspillet mellem de to store klubber. Sammenlignet med de fleste andre klubber i ligaenhar  de to mesterskabskandidater simpelthen større kvalitet i deres respektive trupper.

Eksperter ser Fenerbahce som svage favoritter

Det springende punkt i kampen kan blive fraværet af Mauro Icardi. Galatasarays spil er i høj grad skræddersyet til ham. Argentineren falder ofte dybt ned i banen og sætter de hurtige fløje op.

Victor Osimhen har helt sikkert evnerne til at udfylde denne rolle. Men hans virkelige styrke ligger dog i hans dybdeløb. Manglende koordination og kamptræning med sine holdkammerater kan dog blive et problem.

Desuden har Galatasaray gentagne gange vist svagheder i luftspillet. Det var også en af hovedårsagerne til, at de røg ud i den bedste række mod Young Boys Bern. Med Edin Dzeko spiller de nu mod en angriber, hvor luftspillet er hans absolutte styrke.

Ikke desto mindre ligger presset klart på Fenerbahce: "Så tidligt på sæsonen er det usandsynligt, at nogen af holdene vil tage chancer. Selvfølgelig vil ingen tabe. Fenerbahce vandt derbyet sidst og skulle derbyet ende uafgjort, vil Galatasaray nok være mest tilfreds," mener de fleste tyrkiske eksperter. 

Sandsynlige opstillinger:

Fenerbahce: Livakovic - Müldür, Becao, Söyüncü, Oosterwolde - Yüksek, Fred - Saint-Maximin, Szymanski, Tadic - Dzeko

Galatasaray: Muslera - Ayhan, Sanchez, Bardakci, Kutlu - Torreira, Sara - Yilmaz, Mertens, Akgün - Osimhen