Galatasaray giver Fenerbahce et hårdt slag med stor derbysejr

Galatasaray sikrede sig en kæmpe sejr.
Galatasaray sikrede sig en kæmpe sejr.AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia
Galatasaray gav lørdag aften ærkerivalen Fenerbahce det første hårde slag i Süper Lig-sæsonen. På Sukru Saracoglu Stadium, som angiveligt blev udsolgt inden for fire sekunder, vandt de regerende mestre 3-1 over José Mourinhos hold i det interkontinentale derby.

Galatasaray gik ind til kampen som tophold i tabellen med fem sejre ud af fem mulige. Fenerbahce var to point efter Okan Buruks hold, men havde vundet det seneste derby 1-0 i Galatasaray i sidste sæson.

Mod 'Cimbom' startede Mourinhos hold godt og skabte masser af chancer, men det var Galatasaray, der scorede det første mål. Lucas Torreira, den tidligere Arsenal-spiller, sendte en giftig afslutning af sted fra lang afstand, som fløj ind via armen på målmand Dominik Livakovic.

I en hårdt spillet kamp med ni gule kort kom også det andet mål efter en halv times spil. Victor Osimhen satte Dries Mertens op, som dygtigt vippede bolden over Livakovic og fordoblede Galatasarays føring.

Ineffektivt Fenerbahce

Efter pausen skulle der gå 15 minutter, før Galatasaray scorede deres tredje mål: En fin kombination mellem Gabriel Sara og Torreira endte med et flot mål fra brasilianske Sara.

Edin Dzeko formåede at score på straffesparket for at reducere efterslæbet efter en tvivlsom beslutning, men det var ikke nok, da de bukkede under for et ødelæggende nederlag i det 401. interkontinentale derby mellem de tyrkiske tophold.

Galatasaray vandt Süper Lig seneste sæson med en rekord på 102 point, og Fenerbahce fulgte efter med 99 point, et antal, der ville have været nok til titlen i enhver anden sæson i Süper Ligs historie.