Brøndby henter point i Viborg efter vanvittigt overtidsdrama

Brøndby henter point i Viborg efter vanvittigt overtidsdramaBo Amstrup/Ritzau Scanpix
Brøndbys første kamp i 2024/25 i den danske Superliga blev lidt af en tur i rusjebanen for sidste sæsons sølvvindere, der scorede to gange i overtiden og fik 3-3 i Viborg. 19-årige Jakob Vester blev dobbelt målscorer for Viborg, mens indskifteren Emmanuel Yeboah blev det samme for Brøndby.

Efter en hæsblæsende første halvleg, hvor Brøndby sad på meget af spillet og chancer, stod det alligevel 2-1 til Viborg ved pausen.

Trods et større Brøndbypres i anden halvleg lykkedes det i lang tid ikke at rokke ved et resistent Viborghold.

Indskiftede Emmanuel Yeboah udlignede trods Viborgs fornemme fight til 2-2 efter 92 minutter, men Isak Jensen kunne efter en hurtig kontra vende kampen på hovedet endnu en gang og sende Viborgs fans i den syvende himmel.

Den tur var dog kort, da Yeboah udlignede for Brøndby nok en gang, som kampen kørte på de sidste dampe.

Dermed må siges, at Superligaen for alvor er i sving efter en til tider forrygende gang fodbold i Viborg.

Efter 11 minutter blev en af omstillingerne til hjemmeholdet udnyttet.

Viborg-angriberen Renato Junior fandt Jakob Vester, der timede sit dybdeløb perfekt og efterfølgende sikkert sparkede bolden i Brøndby-målet.

Scoringen ændrede ikke på kampbilledet, og presset blev derfra kun mere intenst på hjemmeholdet.

Først reddede Jeppe Grønning Viborg på stregen, inden Brøndbys Mathias Kvistgaarden få minutter senere headede bolden på stolpen.

En halv time inde i kampen gik den ikke længere for hjemmeholdet.

18-årige Clement Bischoff modtog bolden i Brøndbys venstreside. Han drev bolden ind i Viborg-feltet, inden han med en flad afslutning sparkede bolden i det korte målhjørne.

Få minutter efter kom hjemmeholdet tilbage i front. Brøndbys Daniel Wass prikkede et Viborg-indlæg forbi Patrick Pentz i målet, hvilket gjorde, at Jakob Vester ved bagstolpen nemt kunne score sit andet mål i kampen.

Brøndby-dominansen fortsatte efter pausen, hvor et af den seneste sæsons offensive esser Yuito Suzuki var tæt på en udligning. Japaneren blev spillet fri ved Viborgs straffesparksplet, men Suzuki sendte afslutningen over mål.

Som kampen skred frem, blev Viborgs besøg sjældnere og sjældnere på modstanderens banehalvdel.

Til gengæld stod hjemmeholdet mere kompakt i defensiven, end tilfældet havde været tidligere i kampen, og Brøndby spillede sig ikke længere frem til den samme mængde af store chancer.

Det skulle dog ændre sig i tillægstiden, da Emmanuel Yeboah dukkede op og satte gang i det hele.