Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

De kommende derbys spilles uden udefans på lægterne: "Vi er nødt til at reagere"

Flashscore/Ritzau
Politiet var talstærkt til stede ved kampen.
Politiet var talstærkt til stede ved kampen.Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Det oplyser Divisionsforeningen søndag efter nye tilføjelser til synderegistrene hos Brøndby- og FCK-fans under dagens tidlige opgør i Brøndby, hvor der blev affyret fyrværkeri mod hinanden på tribunen. Der er ikke sat nogen endelig slut-dato på det tiltag, der altså vil medføre, at der ikke er udefans til stede på tribunerne til storkampene.

"Vi er kede af, at det er nødvendigt med sådan et tiltag, for det rammer selvfølgelig en masse uskyldige fans, der er i stand til at nyde en fodboldkamp på stadion og opføre sig ordentligt. Men for dansk fodbolds skyld, for sikkerheden for alle fans og for at sikre kampafviklingen, så er vi nødt til at reagere," siger Divisionsforeningens direktør, Claus Thomsen, i pressemeddelelsen.

I timen op til søndagens kickoff angreb Brøndby-fans FCK's ditto med pyroteknik, og fans fra FCK var hurtige til at besvare angrebet. Det foregik foran et tilskuerafsnit med børn og familier.

I det seneste derby i Parken 1. september var der ligeledes ballade, og det får altså Divisionsforeningen til at reagere prompte.

Hvor længe udelukkelsen af udebanetilskuere til derbyer gælder er altså ikke besluttet, men målet er, at alle kampe i Superligaen skal kunne afvikles med fans fra begge hold i fred og fordragelighed, lyder det i pressemeddelelsen.

"Vi har en rigtig god dialog med myndighederne, som også klubberne og fangrupper er inddraget i. Vi arbejder på løsninger fremadrettet, blandt andet ansigtsgenkendelse, som kan forbedre sikkerheden for alle. Vi vil ikke have dem, der laver utryghedsskabende adfærd, ind på vores stadioner. Og det vil vi gerne arbejde for i samarbejde med myndighederne," siger Claus Thomsen.

Søndagens kamp sluttede 0-0.