Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Førte fynboer til dansk mesterskab: OB- og AGF-ikon er pludselig gået bort

Kim Ziegler nåede at spille 176 kampe for AGF, før midtbanespilleren blev solgt til belgiske RFC Seraing.
Kim Ziegler nåede at spille 176 kampe for AGF, før midtbanespilleren blev solgt til belgiske RFC Seraing.Ole Nielsen
Den forhenværende AGF- og OB-profil Kim Ziegler er pludselig gået bort i en alder af 65 år. Det bekræfter Zieglers familie ifølge Fyens Stiftstidende.

I slutningen af 1970erne bragede Ziegler, der var født og opvokset i Aarhus, igennem på førsteholdet i AGF, hvor han i 176 førsteholdskampe bød ind med 15 scoringer og var med til DM-bronze i 1978, inden salget af netop Ziegler i sensommeren 1982 var med til at spænde ben for de århusianske gulddrømme, da mesterskabet i sidste spillerunde blev smidt med en remis mod B 93.

Salget af Ziegler var til belgiske RFC Seraing, der sæsonen forinden Zieglers skifte var rykket op i den bedste belgiske række, men opholdet i Belgien blev ikke nogen stor succes for Ziegler, der i 1982 ellers debuterede på det danske A-landshold, hvor det dog i alt kun blev til tre kampe igennem karrieren.

Opholdet i Belgien blev allerede i 1984 afbrudt, da Ziegler vendte tilbage til Danmark, hvor OB blev midtbanedynamoens nye arbejdsgiver, og det var særligt her, at Ziegler oplevede succes i form af trofæer.

Således blev det i 1989 til et danmarksmesterskab med Ziegler som en af de bærende kræfter såvel som anfører, hvilket midtbanespillere var for den fynske storklub fra 1987 frem til 1992, hvor karrieren blev indstillet.

Året forinden sin tilbagetrækning blev det såmænd også til en sejr i pokalturneringen, om end Ziegler med skadesproblemer kun kortvarigt optrådte i den første af to finaleopgør, der i sidste ende blev afgjort i straffesparkskonkurrence.

Ovenpå karrierestoppet gjorde Ziegler trænerkarriere først på Fyn hos Nørre Aaby IK og B1909, inden det ligeledes blev til trænerophold i Kolding BK såvel som en kort periode som sportschef i Randers FC i 2007, hvor Ziegler var med til at hente Colin Todd til det kronjyske.

Både i Aarhus og i Odense opnåede Ziegler stor status. I OB var Ziegler således en del af det såkaldte ambassadørkorps, mens han i AGF ligeledes var en del af klubbens legendekorps. Da Århus Stiftstidende i 2022 kårede AGF’s største spillere gennem tiden, satte Ziegler sig ligeledes på en imponerende placering som nummer 13.

Mens AGF i skrivende stund endnu ikke har udsendt nogen reaktion på Zieglers pludselige dødsfald, så skriver OB i en pressemeddelelse, at klubben agter at hylde Ziegler med klapsalver og sørgebind, når den fynske klub 26. oktober møder Esbjerg fB i Odense.