FCM tæver modfaldne Hvidovre med 4-1 og hægter sig på toppen

André Rømer fejrer sin scoring med en god, gammeldags vindmølle.
André Rømer fejrer sin scoring med en god, gammeldags vindmølle.Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Klasseforskel beskriver meget godt, hvad der søndag aften udspillede sig på Pro Ventilation Arena i Hvidovre.

FC Midtjylland overmatchede Hvidovre på nærmest alle parametre og kunne rejse vestpå med en 4-1-sejr, som sendte midtjyderne forbi FC Nordsjælland og Silkeborg til tredjepladsen i Superligaen med 27 point for 14 runder.

Fem point er der op til førerholdet, FC København, mens Brøndby blot er et enkelt point foran FCM. Brøndby kan mandag trække fra igen ved at slå AGF.

Man sad ikke med følelsen af, at FCM ramte sit topniveau og foldede sig helt ud, men det var rigeligt til at gøre det af med Hvidovre, der ikke havde ret meget at byde på.

Gæsterne fra Herning var hele tiden hurtigere i tanke og handling og skabte et hav af chancer. Kun manglende skarphed gjorde, at det ikke sluttede med tenniscifre.

Robbie Williams-hittet 'Let Me Entertain You' gjaldede før kampstart ud af højtalerne på stadion, men det var ikke meget underholdning, som hjemmeholdet leverede.

Et enkelt jubelbrøl blev det til, da Hvidovre reducerede midtvejs i anden halvleg. Spænding om udfaldet kom der dog aldrig for alvor.

Statistik
StatistikFlashscore

Det var Hvidovres femte liganederlag på stribe, så oprykkerne er fortsat isoleret i bunden med sølle tre point efter 14 kampe.

FCM greb taktstokken fra start og blev i det 19. minut hjulpet foran 1-0, da Franculino straffede en stor fejl.

Angrebsmakkeren Cho Gue-sung fordoblede føringen på et VAR-straffespark ni minutter senere, og da en afrettet afslutning fra André Rømer kort før pausen strøg i mål til 3-0, så det ud til at være afgjort til FCM's fordel.

En opspilsfejl betød, at Magnus Fredslund efter 68 minutter kunne score til 1-3, men indskiftede Ola Brynhildsen lukkede og slukkede i overtiden til 4-1.

Dermed har FC Midtjylland nu hentet hele 16 point af de seneste 18 mulige i Superligaen.