Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Fra ung til "gammel": Se Flashscores bud på den kommende sæsons målmaskiner i Superligaen

Kan Patrick Mortensen banke mål ind igen?
Kan Patrick Mortensen banke mål ind igen?Profimedia
Det bedste ved fodbold er nu engang mål, og der er selvsagt nogle spillere, der er bedre til at score end andre. De helt store målmagere kommer derfor også som sædvanligt til at spille en stor rolle i den kommende Superliga-sæson, og du kan se nogle af vores bud på, hvem der kommer til at toppe topscorerlisten her.

Superligaen står for døren, og nogle klubber jagter toppen, mens andre skal forsøge at undslippe bundræset. Men på tværs af holdene vil spillerne naturligvis forsøge at vise sig frem på bedst mulig vis, hvad enten de jager det lukrative skifte til udlandet, eller at trække de sidste veksler på en lang karriere.

Særligt vil de offensive spillere stræbe efter den prestigefulde titel som Superligaens topscorer.

Hos Flashscore har vi samlet nogle bud på, hvilke spillere der kan blive sæsonens største goalgetter.

Du kan her se, hvem vi har udpeget som favoritter til topscorertitlen.

Adam Buksa (FC Midtjylland)

Det er ikke altid, at helt nye spillere i Superligaen brænder banen af i første sæson, men Adam Buksa har kvaliteterne til at gøre netop dette. Den polske landsholdsspiller scorede Polens første mål ved slutrunden, og han har i sine tidligere klubber vist, at han kan finde vej til målet.

Statistikker fra tidligere sæsoner
Statistikker fra tidligere sæsonerFlashscore

Adam Buksa er en fysisk stærk angriber, som har en god evne til at finde plads i feltet. Målet ved EM-slutrunden viste, at han også gode kvaliteter i luftspillet. Ligesom sin nye holdkammerat Cho er Buksa en allround-angriber, der ikke rigtig har nogle svage sider, og han kan score mål på mange forskellige måder.

I seneste sæson scorede Buksa 16 mål i 33 kampe for Antalyaspor i den bedste tyrkiske række. Både i sin tid hos New England og Pogon Szczecin har han været flittigt scorende. Derfor er det ikke utænkeligt, at Buksa kan få netmaskerne til at blafre i Superligaen.

Nicolai Vallys (Brøndby IF)

Årets profil i Superligaen i seneste sæson har naturligvis også fundet til listen. Selvom det ikke blev til et mesterskab for Brøndby IF, så var Nicolai Vallys en lysende stjerne på Brøndby-holdet. 

Offensivspilleren scorede selv 13 gange i sidste år, mens han også stod bag otte oplæg. Dermed var han direkte involveret i 21 mål, hvilket var flest af alle.

Vallys har gennem flere sæsoner i både Silkeborg og Brøndby bevist, at han er fantastisk til at finde plads i de små rum mellem  modstandernes forsvar og midtbane. Her kan han både selv afslutte, men også sætte sine holdkammerater op i gode positioner. Det er særligt Vallys' spilintelligens og teknik, der har Brøndby-spillerens kendetegn.

Det eneste, der kan forhindre Vallys i at blande sig i topscorerstriden, er et eventuelt salg til udlandet.

Patrick Mortensen (AGF)

Det er næsten mere reglen end undtagelsen, at AGF-angriberen Patrick Mortensen er med i toppen af topscorerlisterne, når sæsonerne går på hæld år efter år. 

Siden 2018 har den rutinerede målmaskine scoret 77 mål i 168 kampe i Superligaen. I 2022/2023 blev han også topscorer i Superligaen med 16 mål. I seneste sæson scorede Mortensen 13 gange i Superligaen, hvilket var nok til en delt andenplads på topscorerlisten.

Mortensen mange mål de seneste år
Mortensen mange mål de seneste årFlashscore

Igennem mange år har Mortensen vist sig at være en sand 'fox in the box', som man ville kalde det i England.

Angriberen er ikke den hurtigste spiller med fødderne, men han er både klog og forudseende, og derfor kommer han frem til mange afslutninger. Mortensens kliniske afslutninger både med fødder og hoved er dødbringende for ethvert forsvar.

Mon ikke, at Mortensen igen er at finde på måltavlen masser af gange i den kommende sæson? 

Gue-Sung Cho (FC Midtjylland)

FC Midtjyllands sydkoreanske spydspids tog Superligaen med storm sidste sæson. 26-årige Gue-Sung Cho har alle de kvaliteter, der skal til for at blive den kommende sæsons topscorer. Han har fart, styrke og gode afslutningsfærdigheder.

Det blev til 12 scoringer i 30 kampe i seneste sæson, og det er endda til trods for, at han brændte et par straffespark undervejs. Cho kommer uden tvivl igen til at være at finde oppe i toppen af listen – medmindre, at der kun er plads til en angriber. Og hvem vinder så den duel – Cho eller Buksa?

Orri Oskarsson (FC København)

I slutningen af sidste sæson viste Orri Oskarsson prøver på sit enorme talent med flere flotte mål.

Den 19-årige islænding kan også meget vel være FCK’s nye førstevalg på angrebspositionen. Særligt med tanke på, at klubben har afvist et bud på over 100 millioner kroner fra en udenlandsk klub. 

Oskarsson sluttede med ti mål i Superligaen, hvor han i store dele af sæsonen startede på bænken. 

Orri Oskarsson
Orri OskarssonFlashscore

Oskarsson har egentlig hele pakken; spilforståelse, teknik, fart og styke. Nu handler det mest af alt bare om, at han skal have chancen fra start i den nye sæson.

FCK er som sædvanlig favorit til at vinde Superligaen, og det kræver blandt andet, at holdets spidsangriber er garant for mål, og det har Oskarsson bevist, at han er.

Mathias Jørgensen (AaB)

Som den eneste spiller fra et oprykkerhold har Mathias Jørgensen fundet vej til denne liste, og det er der en rigtig god grund til. Midtvejs i seneste sæson købte AaB nemlig den 23-årige offensivspiller i Esbjerg, hvor han allerede havde lavet mange mål i 2. Division.

Findes der en spiller, som trods en ung alder har udvist stor målnæse, så er det Mathias Jørgensen. Fra sin position på kanten formår Mathias Jørgensen nærmest altid at finde vej til målet. Udover at være god til at komme til chancerne via sin fart, så er Mathias Jørgensen også utrolig træfsikker, når han får chancen.

Overgangen til 1. Division virkede til at være ganske nem for Mathias Jørgensen. Han nåede at score 11 gange i 14 kampe og hjalp AaB til at rykke tilbage op i Superligaen. Selvom Mathias Jørgensen blot er 23 år gammel, så får han et stort ansvar i næste sæson, hvor han skal være klubbens anfører.

German Onugkha (Vejle)

Sidst, men bestemt ikke mindst skal vi kaste blikket på sidste sæsons topscorer. Vejle var en af favoritterne til at rykke ned, men takket være 15 mål af den bomstærke angriber German Onugkha overlevede Vejle i Superligaen.

Onugkha har to kæmpestore forcer. Den ene er råstyrke og den anden er fart.

Han kommer frem til voldsomt mange chancer, fordi han er så svær at komme ind på kroppen af, og når samtidig er så hurtig, så er det nærmest umuligt for forsvarsspillerne at stille noget op.

Hvis Onugkha bliver i Superligaen, så er der en rigtig fin chance for, at han kan forsvare sin topscorertitel. Meget tyder dog på, at den russiske angriber bliver i Vejle og hjælper klubben til at forlænge livet i Superligaen, og det kan han bedst gøre med mål.