Hullede viborgensere fortsat uden sejr i Superligaen efter nederlag mod AaB

Amerikanske Andres Jasson fejrer 2-1 målet.
Amerikanske Andres Jasson fejrer 2-1 målet.Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
I den sidste kamp i fjerde spillerunde af den danske Superliga tog Viborg mandag aften mod oprykkerne fra AaB i jagt på deres første sejr i denne sæson. Endnu en gang måtte de inkassere tre mål i kampen, og da de selv blot scorede to, så er de fortsat uden sejr i Superligaen efter et 2-3 nederlag.

Det stod helt lige ved pausen på baggrund af en højspændt første halvleg, der bød på fire scoringer og stor tænding i nærkampene. Men nok engang blev Viborgs manglende evne til at holde modstanderen fra fadet deres undergang.

Isak Jensen bragte Viborg foran efter et kvarter, inden AaB med to scoringer kort efter hinanden vendte det facit på hovedet. Jakob Vester udlignede igen langt inde i 1. halvlegs overtid, og dermed stod der 2-2 efter en særdeles underholdende første gang 45 minutter.

Kort inden kampen rundede en times spil bragte den skarpe angriber Mathias Jørgensen atter AaB foran, da han smukt sendte bolden over i det modsatte målhjørne efter smarte træk ind i banen. En strålende scoring af aalborgensernes anfører.

Viborg havde svært ved at komme med et modsvar, mens AaB, der har fået sig en fin start på sæsonen, omvendt havde relativt nemt ved at holde dem stangen efter pausen. Viborg sendte et hovedstød på overliggeren med få minutter tilbage af kampen, men tættere på en udligning og for den sags skyld en sejr, det kom de ikke i kampen, trods de otte minutters overtid.

Dermed jager Viborg stadig deres første sejr i Superligaen i denne sæson og har inkassereret hele 12 mål på bare fire kampe, mens AaB er kommet godt ud af starthullerne, og nu får Brøndby på besøg i Aalborg i næste runde.

Viborg FF-træner Jakob Poulsen må gøre sig mange tanker om, hvad han skal stille op med sin defensiv. Den hang nok en gang i laser i mandagens Superliga-opgør mod AaB, og det blev igen kostbart.

Oprykkerne fra Aalborg kunne således tage mod nord med tre point efter en sejr på 3-2. Dermed har Viborg i samtlige fire kampe i sæsonen lukket tre mål ind og står kun noteret for et enkelt point.

AaB har nu hentet seks point.

Publikum blev budt på underholdning fra første færd. Ikke fordi der blev disket op med lækkerier, men to gavmilde forsvar med ditto keepere gav rigeligt med chancer.

Og mens defensiverne haltede, var holdenes folk i modsatte ende af banen anderledes skarpe.

De grønblusede vejrede morgenluft efter den tunge sæsonstart, da Isak Jensen åbnede scoringen, inden der var gået et kvarter.

Jakob Poulsens hold så ud til at have fået fodfæste og virkede i udmærket kontrol, men på fire minutter sent i halvlegen faldt det skrøbelige fundament igen sammen.

To gange førte AaB-gennembrud på kanterne til flade afleveringer ind i feltet, hvor henholdsvis Oliver Ross og Andres Jasson kvitterede ved at sparke bolden fladt ind i frie positioner.

På et øjeblik var alt vendt på hovedet, men langt inde i dommerens tillægstid lykkedes det alligevel Jakob Vester med en flot hovedstødsscoring at skaffe Viborg 2-2 med til pause.

Anden halvdel af kampen blev ikke lige så underholdende, men hvor Viborgs individualister ikke helt kunne holde niveauet, gjorde AaB-anfører Mathias Jørgensen det i den grad.

Ti minutter efter pausen trak kampens bedste spiller ind fra højre side, og fra omkring 20 meter hamrede han flot bolden ind ved fjerneste stolpe.

Niveauet i kampen var dalende, men chancerne kom stadig. Ti minutter før tid var AaB tæt på at lukke opgøret på en stor dobbeltchance.

To flotte redninger af Lukas Lund holdt hjemmeholdet inde i kampen, men lige lidt hjalp det. AaB nappede de tre point.