Hvidovre taber Superligapremiere med 0-1 i Herning efter mandfolkepræstation

Cho havde tre afslutninger, hvoraf den ene blev kampafgørende.
Cho havde tre afslutninger, hvoraf den ene blev kampafgørende. Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Kunne de usandsynlige oprykkere fra postnummer 2650 skabe en mindre sensation på heden? Det var spørgsmålet inden Hvidovre mandag indledte Superligaen med en udekamp mod FC Midtjylland. Lidt af en præmiere for de delvist deltidsprofessionelle gæster. Det kunne de ikke. Men værterne fik sig en kamp, som de vandt snævert med 1-0 i Herning efter især at have haft problemer i første halvleg.

Fc Midtjylland gav debut til Gue-Sung Cho og Sverrir Ingi Ingason, mens Hvidovre ligeledes havde to nyindkøb på banen i skikkelse af Jonas Gemmer og Nicolai Geertsen.

Hvidovre lagde bedst fra land med højt pres og en optimistisk og offensiv tilgang, der skaffede dem de første par halve chancer.

FCM så forvirrede ud over hvirvelvinden fra Hvidovre, der bestemt ikke var kommet til Herning for at pakke sig. Tværtimod forsøgte de at skabe en kaotisk kamp, hvilket var ganske underholdende.

Mod forventning holdt udviklingen, og efter en halv time havde FCM blot registreret to afslutninger, hvoraf den ene dog snittede overliggeren. Og Hvidovre holdt midtjyderne stangen fysisk,om ikke teknisk.

I den anden ende kunne bundgarvede Martin Spelmann forinden have bragt gæsterne foran efter en listig (og lidt heldig) dribletur i feltet. Men han sparkede fra en spids vinkel forbi mål.

Med ti minutter igen af første halvleg pressede FCM for alvor på. Først tvang Oliver Sørensen Filip Djukic til en stærk redning via først venstre arm og siden overliggeren, og lige efter fik FCM tilkendt et straffespark, efter Daniel Stenderup kom alt for sent på et indgreb i feltet.

Det formøblede Gustav Isaksen, da han sparkede svagt til venstre på Djukic og efterfølgende ikke kunne få afsluttet på returen.

Der skete ikke det store i resten af halvlegen udover et gult kort til debutanten Gemmer, som måske skulle prise sig heldig for at være sluppet for et rødt i den situation.

Dermed ingen mål ved pausen efter en halvleg, Hvidovre kunne være særdeles stolte af.

Kampens karakterer
Kampens karaktererFlashscore

FCM så ud til at komme mere fokuserede ud til anden halvleg, og efter 55 minutter landede nyindkøbte Cho en kanonkugle af et hovedstød ind bag Djukic efter fornemt forarbejde af Paulinho.

Herfra skulle Hvidovre selvsagt forsøge at skabe noget, men kræfterne så allerede noget væk ud efter en times tid, og værterne havde derfor nu godt greb om kampen.

Djukic måtte efter lidt over en time nok engang parere flot på en afslutning fra Aral Simsir, der lige efter blev skiftet ud.

Hvidovre fik etableret et udmærket pres i de sidst tyve minutter, der fremtvang nogle hjørnespark, som de til gengæld forvaltede ringe.

Og efter 80 minutter havde Nicolai Geertsen en sag, da han følte sig flået ned i feltet. En påstand, hans iturevne krave umiddelbart gav ham ret i.

Men intet straffe tilkendt af en noget svagt dømmende Mads K. Kristoffersen.

Hvidovre fortsatte med et desperat pres, men FCM havde nu fået greb om deres modstander, og de kørte derfra relativt sikkert sejren hjem, der altså endte med en 1-0 sejr på et debutantmål af sydkoreanske Cho.

En spændende spiller, der åbenlyst skal tilpasse sig nogle nye løbemønstre, men som langt fra kan beskyldes af FCMs fans for ikke at gide løbe efter bolden.