Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Optakt: Randers og Viborg brager sammen mandag aften i jagten på top-3

Superligaen nærmer sig sin afslutning, og der er hård kamp om de sjove pladser.
Superligaen nærmer sig sin afslutning, og der er hård kamp om de sjove pladser.Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Både Randers FC og Viborg FF jagter en sejr, når de to hold krydser klinger. De begge hold har stadig fine muligheder for at slutte på de europæiske pladser, og det bliver der gået benhårdt efter.

For to uger siden var Viborg overlegne i en 3-1-sejr mod Randers. Mandag aften brager de sammen igen, når de afslutter 29. spillerunde i Superligaen. Både Randers og Viborg led store nederlag i seneste weekend, og de skal derfor forsøge at komme tilbage på sporet.

Indbyrdes opgør

Kun seks point adskiller Viborg på fjerdepladsen og Randers på femtepladsen. De to hold har da også været ganske jævnbyrdige i deres indbyrdes opgør i denne sæson. Randers og Viborg har mødt hinanden tre gange i løbet af sæsonen. Hvert hold har en enkelt sejr og så har de spillet en uafgjort.

I slutningen af april vandt Viborg den seneste kamp mod kronjyderne med 3-1 efter en flot kamp. Nu skal de dog på besøg på Cepheus Park, hvor Viborg blot har vundet en enkelt gang siden 2016.

Indbyrdes opgør
Indbyrdes opgørFlashscore

Form

Viborg startede foråret med at være en del af guldkampen, men holdet fra domkirkebyen har smidt point i flere vigtige kamp, og de er derfor røget ned på fjerdepladsen. Viborg har blot hentet seks point i de seneste fem kampe, hvilket kun FC Nordsjælland har gjort dårligere. Viborg kan med en sejr dog tilbageerobre tredjepladsen og dermed kun være tre point efter FCK på førstepladsen.

Randers FC har hentet syv point i de seneste fem kampe og har ikke rigtigt været i betragtning til at true top-4. Lykkes det dog for ’Hestene’ at slå Viborg på hjemmebane mandag aften, så vil Randers blot være fire point efter AGF på tredjepladsen med tre kampe igen.

Placering i tabellen
Placering i tabellenFlashscore

Kampen på midten

Randers og Viborg er begge utroligt stærke på midten af banen. Derfor kunne kampen meget vel blive afgjort af det hold, der vinder slaget om midtbanen.

Randers FC’s unge midtbaneduo består af Lasse Berg Johnsen og Mads Enggaard. Begge spillere har udviser stor kløgt og rutine, selvom de kun er henholdsvis 23 og 19 år gamle.

Mads Enggaard mod Brøndby
Mads Enggaard mod BrøndbyHenning Bagger/Ritzau Scanpix

Der er lidt mere rutine på Vibrogs tremandsmidtbane, hvor Clint Leemans, Jeppe Grønning og Jakob Bonde huserer. De tre spillere skal mandag være dygtige til at beskytte et skadsplaget Viborg-forsvar, som både er uden Nicolas Bürgy og Zan Zalatel.

Jeppe Grønning mod AGF
Jeppe Grønning mod AGFBo Amstrup/Ritzau Scanpix

Skader og karantæner

RFC:

Hugo Andersson – karantæne

Frederik Lauenborg – skade

Daniel Høgh – skade 

Adam Andersson - skade

VFF:

Nicolas Bürgy – karantæne

Zan Zaletel – skade  

Mads Lauritsen – skade 

Nils Mortimer – skade 

Martin Agnarsson – skade