Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Optakt: Skadesplagede FCK klar til topbrag, Brøndby vil forværre Viborgs forsømte forår

Stillingen i toppen kan se fuldstændig anderledes ud, når 23. spillerunde er overstået.
Stillingen i toppen kan se fuldstændig anderledes ud, når 23. spillerunde er overstået.Claus Bech/Ritzau Scanpix
Søndag bliver der taget hul på mesterskabsspillet, og det er med voldsomt spændende kamp i toppen, hvor FC Nordsjælland gæster FC København. Tidligere på søndagen tager Brøndby imod Viborg, hvor begge skal forsøge at komme tilbage på sejrskurs.

FC København – FC Nordsjælland (18:00)

Alle Superliga-fans ser frem til at se kampene mellem nummer et og nummer to, når ligaen er så tæt. De får deres ønske opfyldt allerede i allerførste spillerunde af mesterskabspillet, hvor Parken danner rammen om topopgøret mellem FCK og FCN. Kampen kan meget vel blive skelsættende for resten af sæsonen.

Indbyrdes opgør

FC København og FC Nordsjælland har mødt hinanden to gange i sæsonen indtil videre, og her er det ligaens førerhold fra Nordsjælland, der kan være mest tilfredse. FCN vandt nemlig det første opgør mellem de to hold med 3-1 i syvende spillerunde, mens det omvendte opgør i grundspillet endte 1-1.

I de seneste ti indbyrdes opgør er det dog FC København, der har overtaget. Her er det blevet til fem københavnske sejre, fire uafgjorte og blot en enkelt sejr til FCN.

Indbyrdes opgør
Indbyrdes opgørFlashscore

FCK og FCN er også ens med hensyn til kvaliteten af de chancer, der skabes. København har et gennemsnit på 1,95 forventede mål (xG) pr. kamp, mens Nordsjælland ligger på 1,82. Det er de to bedste hold i ligaen til at skabe store chancer, så set i det perspektiv, er den nuværende placering i tabellen velfortjent.

Form 

Der ingen tvivl om, hvem af de to hold der er inde i den bedste periode. FC København har nemlig vundet rub og stub i 2023, hvilket betyder, at de har hentet 15 point af 15 mulige. Det er en lidt anden historie for FC Nordsjælland, der har hentet otte point i foråret. Mesterskabskampen er derfor blevet meget tættere end da forårssæsonen startede.

Selvom FCN har smidt hele syv point i de seneste fem kampe, så er værd at bemærke, at de i sidste grundspilskamp var altdominerende mod Brøndby og viste fremragende spil.

Der er derfor gode muligheder for, at topkampen bliver umanérligt spændende.

Kampe i kampen

FC København må undvære både Elias Jelert og Kevin Diks, der er ude med karantæne. Der vil derfor uden tvivl være stor opmærksomhed på den spille, der skal indtage højre backen. Det bliver formentlig Peter Ankersen, der skal spille på positionen, og han kan meget vel få en hård dag på kontoret. Uanset om det bliver Ernest Nuamah, Lasso Coulibaly eller en helt tredje, som Ankersen kommer til at stå over for, så bliver det ikke en nem opgave.

Peter Ankersen har kun spillet 27 minutters Superliga-bold i 2023, så han kan meget vel blive udfordret i kampen mod den sprudlende FCN-offensiv. Derfor kan duellen mellem FCK’s højre side og FCN’s venstre side meget vel blive afgørende for kampen.

Peter Ankersen
Peter AnkersenFlashscore

 

Skader og karantæner

FCK:

Elias Jelert – karantæne

Kevin Diks – karantæne

Andreas Cornelius – skade

Carlos Zeca – skade 

FCN:

Ingen umiddelbare skader og karantæner.

Link til kampside.

Brøndby IF – Viborg FF (16:00)

Brøndby klarede akkurat skærene på sidste dag i grundspillet, hvor top-6 blev sikret på trods af et nederlag til FC Nordsjælland. Viborg har derimod længe været sikre på at være en del af mesterskabsspillet. Brøndby er placeret på sidstepladsen i mesterskabsspillet og har derfor brug for sejre, hvis de vil noget mere med sæsonen. Viborg derimod skal kæmpe for at holde trit med FCN og FCK, mens de samtidig skal holde AGF bag sig, hvis de vil bevare tredjepladsen.  

Indbyrdes opgør

Brøndbys sæson har været meget undervældende, mens Viborgs har været fantastisk. Det ses dog også tydeligt i de to holds indbyrdes opgør i grundspillet. Her spillede de to hold 0-0 i Viborg i de to holds første opgør. I november var midtjyderne så på besøg på Vestegnen, hvor Viborg fik en fortjent og overbevisende sejr på 2-0.

I de senere år har der været langt mellem kampene de to hold imellem, fordi Viborg skiftevis har været i 1. Division og Superligaen. Viborg-holdet har dog reetableret sig i Superligaen og søndag kunne det godt tyde på, at jyderne får point med tilbage over Storebælt. Brøndby har nemlig ikke slået Viborg på Brøndby Stadion i Superliga-sammenhæng siden 2007.

Indbyrdes opgør
Indbyrdes opgørFlashscore

Brøndby har problemer med at opsnappe afleveringer og driblinger fra venstre side, hvor Viborg oftest kommer ind i den sidste tredjedel. Derudover afslutter de ofte aktionerne fra flankerne. Brøndby har svært ved at forsvare sådanne angreb og tillader flest chancer efter indlæg fra siden og herefter cutback afleveringer.

Form 

Selvom Viborg ligger bedre placeret i Superligaen, så er Brøndby det mest formstærke hold, hvis man kigger på pointhøsten i 2023. Viborg har nemlig fået en skidt start på 2023, hvor det kun er blevet til fem point. Derfor er Viborg også blevet overhalet af FCK og må lige nu tage til takke med tredjepladsen.

Brøndby har leveret et mindre mirakel ved at komme i top-6. Klubben lå på tiendepladsen inden forårssæsonen startede, men ved Jesper Sørensen som ny mand ved roret fik Brøndby styret skuden i top-6 ved at hente ni point i de fem sidste grundspilskampe.

Disse spillere skal du holde øje med 

Viborg har nogle spændende offensive våben, og en af dem spiller på højre back. U21-landsholdsspilleren Anton Gaaei er en af ligaens mest spændende talenter, og han har allerede bidraget med fire oplæg i sæsonen. Derfor er det værd at holde øje med, hvor meget han kan få skabt fra sin back-position søndag eftermiddag.

Hos Brøndby har den måske vigtigste spiller i foråret været Mathias Greve. Midtbanespilleren ligner en, der nu har fundet sin retmæssige plads på Brøndby-holdet, hvor han både offensivt og defensivt er en vigtig brik i maskinrummet. Han skal spille endnu en god kamp, hvis Brøndby skal have et godt resultat i kampen mod Viborg.

Mathias Greve mod Silkeborg.
Mathias Greve mod Silkeborg.Flashscore

Skader og karantæner

BIF:

Umiddelbart ingen skader og karantæner.

VFF:

Marokhy Ndione – skade.

Jan Zamburek – skade.

Link til kampside.