Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Rumænsk redaktør om ny Vejle-chef: Det er en overraskelse, men han kan skabe resultater

Mihai Teja stod tidligere i karrieren blandt andre i spidsen for den nuværende rumænske landsholdsduo Dennis Man og Florinel Coman.
Mihai Teja stod tidligere i karrieren blandt andre i spidsen for den nuværende rumænske landsholdsduo Dennis Man og Florinel Coman.Flaviu Buboi/NurPhoto/Shutterstock Editorial/Profimedia
Ifølge Vejle Amts Folkeblad bliver 46-årige rumænske Mihai Teja ny cheftræner i Vejle Boldklub, efter kroatiske Ivan Prelec mandag eftermiddag stoppede i den moldoviskejede klub ovenpå en skidt sæsonstart. Spørger man Costel Demian, redaktør på Flashscore i Rumænien, er ansættelsen af Teja en overraskelse, selvom Teja kommer med stor erfaring fra den bedste rumænske række.

Mandag eftermiddag valgte kroatiske Ivan Prelec at sige stop i Vejle Boldklub efter en rærlig sæsonstart med nul point efter de første ni spillerunder i Superligaen samt et tidligt exit i pokalturneringen med et overraskende nederlag til Brønshøj Boldklub.

Allerede nu ser erstatningen for Prelec, der nåede i alt 96 kampe i spidsen for Vejle, efter han overtog trænersædet i marts 2022, dog ud til at være på plads i Nørreskoven. Således erfarer Vejle Amts Folkeblad, at 46-årige rumænske Mihai Teja tirsdag har første arbejdsdag som cheftræner i klubben.

Teja, der meget tidligt måtte indstille karrieren som aktiv grundet en hjertefejl, har en lang karriere med masser af ophold i rumænske klubber i forskellige roller på CV’et, men ifølge Costel Demian, redaktør på Flashscore i Rumænien, er det ikke ligefrem fordi, Teja kommer til Vejle med masser af frisk erfaring.

”I de seneste tre år har Teja kun været under kontrakt i fem måneder. Hans ophold hos sin seneste klub, FC Botoșani, sluttede efter bare 18 kampe, hvor han vandt fem, spillede syv uafgjort og tabte seks,” fortæller Costel Demian til Flashscore.dk.

Botoșani, altså Tejas seneste arbejdsgiver, er bestemt ikke en af sværvægterne i rumænsk fodbold, men alligevel formåede den rumænske cheftræner at give klubben fra det nordøstlige Rumænien en ganske fin start, før det hele smuldrede.

”Han sagde op efter et nederlag i den rumænske pokalturnering på et tidspunkt, hvor chancerne for at kvalificere sig til slutspillet var meget små. Da han trak sig, var han midt i en stime på 11 ligakampe med kun én sejr, selvom han ellers startede med en førsteplads og nul nederlag efter de første seks runder,” kommer det fra Costel Demian.

Mihai Teja står overfor en svær opgave i Vejle Boldklub, der indtager Superligaens sidsteplads efter ni spillerunder.
Mihai Teja står overfor en svær opgave i Vejle Boldklub, der indtager Superligaens sidsteplads efter ni spillerunder.Flashscore

Sølvmedaljer ikke nok i storklub

Mens tiden i Botoșani altså endte med at byde på en lidet imponerende sejrsrate på cirka 28 procent, så gik det anderledes fornemt for Teja, da han for lidt over fem år siden stod i spidsen for netop lidt af en sværvægter, nemlig hovedstadsklubben FCSB.

”I FCSB havde han sin bedste periode i trænerkarrieren. Han stod i spidsen for holdet i sidste halvdel af mesterskabet og blev fyret ved sæsonens afslutning, da han ikke formåede at vinde titlen efter at være sluttet som nummer to, fem point efter CFR Cluj,” pointerer Costel Demian til Flashscore.dk.

Siden 2016 har moldoviske Andrew Zolotko haft aktiemajoritet i den traditionsrige danske klub, og i perioden er der fortrinsvis foretrukket udenlandske trænere med først svenske Andreas Alm, italienske Adolfo Sormani, rumænske Constantin Gâlcă og senest altså kroatiske Ivan Prelec, mens Carit Falch og Peter Sørensen er eneste danske cheftrænere under Zolotkos ejerskab.

Med netop føromtalte rumænske Gâlcă oplevede Vejle to sæsoner med flotte resultater, da cheftrænere, der nu står i spidsen for CS Universitatea Craiova i hjemlandet, først førte Vejle til suveræn oprykning i 2020 og derefter sikrede overlevelse i Superligaen og en kvartfinaleplads i pokalen.

Spiller meget offensivt fodbold

I sommeren 2021 gik Gâlcă og Vejle dog hver til sit, og et halvt år senere overtog rumænske Marius Adrian Nicolae så posten som sportschef, og selvom sportschefen dengang fortalte Vejle Amts Folkeblad, at han helst ville undgå rumænske spillere, ser det altså ikke ud til nu også at gælde for rumænske cheftrænere, og ifølge Costel Demian kan Teja da også sagtens vise sig at kunne blive en succes.

”De hold, som Teja har stået i spidsen for, har normalt spillet meget åbent og meget offensivt, og han har flere gange lavet resultater langt over, hvad man kunne forvente,” kommer det fra Costel Demian til Flashscore.dk.

Det er bestemt ikke noget nemt startprogram, der venter for Mihai Teja med to opgør mod FC København i de første tre kampe.
Det er bestemt ikke noget nemt startprogram, der venter for Mihai Teja med to opgør mod FC København i de første tre kampe.Flashscore

Ikke desto mindre kommer den forventede ansættelse af Mihai Teja bag på den rumænske redaktør, der særligt lægger vægt på Tejas manglende erfaring i udlandet.

”Tejas kontrakt i Danmark er en overraskelse. Selvom han tidligere på året sagde, at han gerne ville vende tilbage til trænergerningen, kommer han altså lige ovenpå en lang pause, og dertil har han aldrig trænet udenfor Rumænien, hvor han kun har erfaring som assistenttræner i Belgien og Aserbajdsjan,” fortæller Costel Demian med henvisning til Tejas assistenttrænerjobs i først Khazar Lankaran FK, dernæst Standard Liège og senest Excel Mouscron.

Ifølge Vejle Amts Folkeblad var Mihai Teja på plads på tribunen i Haderslev mod Sønderjyske søndag eftermiddag, da Vejle led nok et nederlag. Skulle aftalen falde endeligt på plads, vil Teja søndag stå overfor en stor opgave i sin første kamp i spidsen for Vejle, der på hjemmebane får besøg af FC København.

Kampen vil samtidig være nummer 198 i karrieren for Teja ifølge Transfermarkt, hvoraf hidtil 76 er blevet vundet og 70 er blevet tabt med en målscore på plus ni.