Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Svensk storklub trækker igen i FCK-svensker: "Ville være skønt at spille sammen igen"

Søren Jakobsen
Claesson under sejren over Vejle i Parken.
Claesson under sejren over Vejle i Parken.Claus Bech/Ritzau Scanpix
Elfsborg har før prøvet at trække FCKs svenske anfører Viktor Claesson hjem til svensk fodbold og den klub, han forlod for at tage til først russiske Krasnodar og siden FC København. Og nu prøver de igen, lyder det på Fotball Direkt.

Claesson forlod Elfsborg i 2016, men han har stadig mange venner i klubben, og det, tror Elfsborgs sportsdirektør, kan blive afgørende for en eventuel hjemkomst. 

"Selvfølgelig har vi en dialog. Derudover kender Viktor flere spillere i klubben, som jeg tror, prøver at prikke lidt til ham og lokke ham," siger Elfsborgs klubdirektør Stefan Andreasson.

En af de spillere er den to år ældre venstreback Niklas Hult, der både spillede fodbold med Claesson i Värnamo i de yngre år samt som under tiden i Elfsborg.

"Jeg gør helt sikkert mit, og jeg sender beskeder, så tit jeg kan. Det gør Stefan (Andreasson, red.) nok også," siger Hult. 

"Det ville være skønt at spille sammen med ham igen," siger Hult, der også begræder, at Claesson er røget ud i kulden for Sverige under den danske landstræner Jon Dahl Tomasson.

Tomasson er for øjeblikket ved at genetablere det svenske landshold med en yngre stamme, og det er gået ud over Claesson, der har spillet 74 landskampe med 15 scoringer som følge.

"Jeg synes ikke, at han har mistet meget i kvalitet, og han er stadig en meget god spiller, som kunne have bidraget til landsholdet. Jeg forstår godt, at landsholdet har valgt at forynge sig, men han havde i det mindste fortjent at få en forklaring," siger Hult ifølge Fotball Direkt.

Claesson kom til klubben, efter han fik sin kontrakt med sin russiske klub ophævet, følgende den russiske invasion af Ukraine. 

Han har kontrakt med FCK til 2026.