Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Ung FCM-profil døjer stadig med CL-exit: Fra himmel til helvede på tre minutter

Opdateret
Superliga-profil døjer stadig med CL-exit: Fra himmel til helvede på tre minutter
Superliga-profil døjer stadig med CL-exit: Fra himmel til helvede på tre minutterErnst Van Norde/Ritzau Scanpix
Selvom nederlaget til Slovan Bratislava stadig sidder i ham, så er det en optimistisk Oliver Sørensen, der drager mod Island for at spille kvalifikationskamp til EM-slutrunden for U-21 landshold næste år. Den unge FCM-profil arbejder på at komme frem til flere afslutninger og dermed også flere mål, og synes, at det er et kvalitetsstempel for Danmark, at der er så mange unge profiler i Superligaen. Det fortæller han i et interview med Flashscore.dk.

Selvom det er mere end en uge siden, så har Oliver Sørensen stadig ikke slået sig til tåls med, at han ikke kan kalde sig Champions League-spiller.

Ellers er den 22-årige FC Midtjylland-profil ganske godt tilfreds med tilværelsen for tiden.

”Det er egentlig okay at være mig for tiden. Men det var hårdt at sluge Champions League-exittet. Det sidder stadig i mig, især måden det sker på. Det vender fra himmel til helvede på tre minutter. Hvis vi havde underpræsteret, så havde det været noget andet, men vi var bare ikke kyniske nok”, siger Sørensen, der mener at FC Midtjylland fortjente avancement til ligafasen i klodens mest prestigefyldte klubturnering.

Denne sæson har Oliver Sørensen haft fuld fart ud over stepperne. Særligt på mål-kontoen er der lovende takter. Hvor han måtte vente til sidst i september med at notere første sæsontræffer i sidste sæson, så sparkede Sørensen hul på den byld allerede i anden spillerunde i år.

Netop det med at blive mere målfarlig, det er noget, Sørensen har forsøgt at lægge til sit spil henover sommeren.

”Det er noget, jeg har tænkt over, og jeg har håbet på at komme godt fra start, for i sidste sæson gik der en del kampe, før jeg fik scoret det første. De to mål i Farum har givet en ro i forhold til den del”, lyder det fra midtbanespilleren, der også ser flere mål for sig, når han kigger i krystalkuglen.

”Jeg er ret sikker på, at jeg kommer til at lave en del flere mål. Jeg ligger ofte inde i boksen, og jeg stoler på mine afslutningsevner”.

Sæsonstatistik for Oliver Sørensen
Sæsonstatistik for Oliver SørensenFlashscore

Selv tilskriver Sørensen ikke den øgede målscoring taktiske justeringer fra cheftræner Thomas Thomasberg. Men i en sportsgren, hvor små marginaler kan være afgørende, er der måske alligevel noget at finde på taktikkens alter.

”Jeg har ligget lidt mere centralt i denne sæson, end jeg gjorde i den sidste. Jeg har stadig en ret fri rolle, og så skal jeg lige finde ud af at komme i de rigtige positioner. Der er stadig et element af tilfældigheder i forhold til at komme frem til chancer, men så længe jeg er der, så skal jeg nok sparke dem i kassen”, vurderer Sørensen.

Udlandet kan vente - Stadig mål at nå i FC Midtjylland

På den anden side af transfervinduet sidder Oliver Sørensen ikke tilbage med en pakket kuffert og et klubskifte, der gik i vasken i sidste øjeblik. Det er der ingen skuffelse over hos midtbanespilleren.

”Nej, det er jeg ikke skuffet over. Jeg havde håbet at blive her og spille Champions League. Nu bliver det så Europa League, og jeg vil da også gerne have endnu en guldmedalje”, kommer det fra Sørensen.

I lighed med flere af de unge spillere der er blevet skudt afsted i dette vindue, er der også en plan for Sørensens udvikling og fremtid. Den er bare ikke formelt fældet ned på papir endnu.

”Der er selvfølgelig også en plan for, hvornår jeg skal videre, men tidspunktet er ikke fastlagt endnu. Det handler jo også om, at begge parter skal være tilfredse,” lyder det fra FC Midtjylland-profilen.

For ambitionerne er der naturligvis, men det er ikke sådan, at han hopper på det første og det bedste tilbud. Opskriften er ganske klar for, hvad der i givet fald ville kunne lokke Sørensen væk fra FCM og Superligaen.

”Der skal være en sportslig plan, jeg kan se mig selv i, og det skal være i en liga, jeg gerne vil spille i,” forklarer Sørensen, uden at ville blive mere specifik i forhold til, hvilke ligaer det i givet fald skulle være.

Unge profiler i Superligaen understreger dansk talentudvikling

I den indledende fase af denne Superliga har der været flere unge spillere, der har været toneangivende. Udover Sørensen selv, så er U-21 landsholdskammeraten Mathias Kvistgaarden også startet stærkt, mens den blot 19-årige Conrad Harder er skiftet fra FC Nordsjælland til Sporting i Portugal.

På spørgsmålet om, hvorvidt det er en styrke eller en svaghed for Superligaen, at det er unge spillere, der spiller hovedroller, er Sørensen helt klar i mælet.

”Det ser jeg som en styrke. Det siger noget om den talentudvikling, vi har i Danmark, og jeg synes at kvaliteten i Superligaen stiger og stiger. Det er bare fedt, at der stadig er unge spillere, der kan vise sig frem hele tiden,” lyder det fra Oliver Sørensen.

Kvaliteten i den danske talentudvikling har medført at Danmark, ifølge den unge midtjyde, har et U-20 og U-21 landshold der holder høj kvalitet. 

Forude venter to kvalifikationskampe mod Island og Tjekkiet, hvor det danske U-21 landshold skal forsøge at fastholde førstepladsen i kvalifikationsgruppen og dermed sikre sig direkte adgang til EM-slutrunden i 2025, som afholdes i Slovakiet.

Stillingen inden kampen mod Island
Stillingen inden kampen mod IslandFlashscore

Det er da også to kampe, hvor Danmark må indtage favoritværdigheden, mener Sørensen.

”Det er to kampe, som vi skal vinde. Island er et okay hold, men det er et hold, vi skal slå. Tjekkerne havde vi lidt problemer med dernede, så vi skal have den fornødne respekt for dem, men vi skal vinde begge kampe”.

Op til landsholdsudtagelsen var der flere eksperter, der nævnte Oliver Sørensens navn i forbindelse med A-landsholdet. Det faktum er da heller ikke gået Sørensens næse forbi.

”Det er jeg da glad for, men jeg har ikke rigtigt tænkt over det, fordi jeg ikke selv troede på det. Der har heller ikke været snakke mellem mig og A-landsholdet”.

Det er ikke mere end et par år siden, at han var udlejet til norske HamKam, da mulighederne for spilletid i FC Midtjylland var begrænsede.

Fra sæsonen 2022/23 har Sørensen så været mere eller mindre fast mand i Midtjylland, men selv kan han godt følge med udviklingen.

”Det kan jeg sagtens. Jeg tager det meget stille og roligt. Jeg er glad for, at jeg på få år har taget de skridt, jeg har. Jeg ved efterhånden, hvordan branchen er, så det er bare med at nyde det, så længe det går godt", lyder det afslutningsvist fra FCMs unge midtbaneprofil.

Følg FC Midtjyllands topkamp mod FC København her